Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τρεις τρόποι για να «ξαλμυρίσετε» το φαγητό

Οκτώβριος 25th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Δεν το πετάτε στα σκουπίδια!

Τρεις τρόποι για να «ξαλμυρίσετε» το φαγητόΑν είστε αρχάρια νοικοκυρά και σας έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό δεν υπάρχει λόγος να το πετάξετε στα σκουπίδια.

Υπάρχουν κάποια μυστικά με τα οποία θα «σώσετε» το φαγητό σας έστω και την τελευταία στιγμή.

Μπορείτε να ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα που μαγειρεύετε ένα κομμάτι ξερό ψωμί και να το αφήσετε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια το αφαιρείτε και το πετάτε ενώ προσθέτετε λίγο νερό. Με αυτόν τον τρόπο θα απορροφηθεί μεγάλη ποσότητα αλατιού.

Αν δεν έχετε ξερό ψωμί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια καθαρισμένη πατάτα. Την βγάζετε αφού τελειώσει το μαγείρεμα ενώ αν προσθέσετε δυο πατάτες το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο.

Η ιδιότητα αυτή της πατάτας και του ψωμιού οφείλεται στο άμυλο που περιέχουν, το οποίο έχει την ιδιότητα να απορροφά κατά το βράσιμο μέρος των υγρών, οπότε μαζί με το νερό «δεσμεύεται» και μέρος του αλατιού.

Ένας ακόμη τρόπος για να αφαιρέσετε το περίσσιο αλάτι είναι να προσθέσετε λίγη ζάχαρη στο φαγητό αφού η γλυκιά της γεύση θα έρθει σε αντιπαράθεση με την αλμυρή και θα υην περιορίσει σε μεγάλο βαθμό.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Τρίτη, Οκτώβριος 25th, 2011 at 16:07 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply