Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βόμβες Σκανδαλίδη: Έχουμε εξουσιοδότηση για τέτοιες αποφάσεις;

24 Οκτωβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Να ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία ο πρωθυπουργός εάν υπάρχει ζήτημα απώλειας κυριαρχίας με τη συμφωνία που θα προκύψει στην Ευρώπη πρότεινε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real.

“Μέχρι που έχουμε την εξουσιοδότηση να παίρνουμε εμείς τέτοιες αποφάσεις;”, διερωτήθηκε ο κ. Σκανδαλίδης, τονίζοντας, μάλιστα, πως το θέμα της εθνικής κυριαρχίας είναι πιο σημαντικό ακόμη και από το ερώτημα εάν η λύση των προβλημάτων μας θα γίνει εντός ή εκτός ευρώ.

“Η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές”, επανέλαβε ο κ. Σκανδαλίδης, σημειώνοντας και πάλι ότι θα πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση, με πολιτικό διάλογο και να τεθούν μπροστά στον λαό οι απόψεις των κομμάτων χωρίς κραυγές αλλά με εθνική ευθύνη.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπενθύμισε τη δήλωσή τού ότι δεν πρόκειται να δεχθεί κανέναν “μπάστακα” στο υπουργείο του, αναφερόμενος, έτσι στα σενάρια περί μόνιμων επιτρόπων στα υπουργεία.

Ο κ. Σκανδαλίδης έστειλε ένα μήνυμα προς το εσωτερικό της κυβέρνησης, λέγοντας πως οι διαχωρισμοί στελεχών έχουν… κοντά ποδάρια. “Προέχει η χώρα και στη συνέχεια η παράταξη και η πορεία της”, σημείωσε και σε ό,τι αφορά τις πολιτικές πρωτοβουλίες του κ. Παπανδρέου επεσήμανε πως μία τέτοια πρωτοβουλία θα μπορούσε να είναι η στήριξη των δυο κομμάτων σε ένα “εθνικό πρόγραμμα”, αφήνοντας ανοιχτό και το θέμα της συζήτησης για το ποιος θα ηγηθεί ως πρωθυπουργός σε αυτήν την προσπάθεια.

“Δεν υπήρξα ποτέ δελφίνος. Με το δελφινάριο έχω μία αλλεργία. Είναι ένα ενυδρείο μέσα στη θάλασσα των προβλημάτων. Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα. Πρέπει πάντα να προτάσσουμε το “εμείς” πάνω από το “εγώ””, σημείωσε χαρακτηριστικά.

This entry was posted on Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, 2011 at 21:30 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply