Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γερμανικός δορυφόρος θα πέσει στη γη – Η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες που ίσως συντριβεί

23 Οκτωβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Σύμφωνα με το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστήματος εκτός επικοινωνίας με τη γη είναι ο δορυφόρος ROSAT ενώ η πορεία του είναι σε φθίνουσα τροχιά

Ο δορυφόρος αναμένεται να έχει πέσει μέχρι τη Δευτέρα (24/10) και η πιθανότητα να προσγειωθεί στο κεφάλι κάποιου είναι 1 στις 2.000. Όσον αφορά το δορυφόρο, εκτοξεύτηκε στις αρχές του ’90 και έχει μέγεθος ενός αυτοκινήτου.

Επειδή δεν έχει προωθητικά συστήματα για τη διόρθωση της τροχιάς του δεν είναι εφικτό να προσδιοριστεί ακριβώς που και πότε θα πέσει.
“Όλες οι χώρες του κόσμου που βρίσκονται σε γεωγραφικό πλάτος από 53 μοίρες βόρεια μέχρι 53 μοίρες νότια θα μπορούσαν δυνητικά να επηρεαστούν”, ανέφερε το γερμανικό κέντρο. Μεταξύ των χωρών όπου ενδέχεται να πέσει είναι και η Ελλάδα. Εξαίρεση αποτελούν οι δύο πόλοι.

Από τη σύγκρουση αναμένεται να βρεθούν 30 κομμάτια του ROSAT με μεγαλύτερο κομμάτι του εκείνο ενός κατόπτρου που ξεπερνά τον 1,5 τόνο.
Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές εβδομάδες ένας δορυφόρος έπεσε στον Ειρηνικό χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

www.cosmo.gr

This entry was posted on Κυριακή, 23 Οκτωβρίου, 2011 at 09:55 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply