Με την συμμετοχή των Πατριαρχών Σερβίας Ειρηναίου και Γεωργίας Ηλία, του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου , Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Κρήτη τα Δωδεκάνησα, και τις μητροπόλεις των <<Νέων Χωρών>>, των Πρεσβευτών στην ‘Άγκυρα των ΗΠΑ της Ελλάδος, της Σερβίας και της Γεωργίας, εορτάσθηκε η εικοστή επέτειος της εκλογής του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, σε δείπνο που παρέθεσε στη Κωνσταντινούπολη ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Δημήτριος και οι ‘Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ .

Ο Αμερικανός πρόεδρος κ. Μπαρακ Ομπαμα ,ο Πρόεδρος τη Τουρκικής Δημοκρατίας κ Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ Ταγίπ Ερντογάν, και οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ κ Χιλαρυ Κλίντον και της Τουρκίας ό υπουργός Εξωτερικών κ Αχμετ Νταβούτογλου συμμετείχαν στον εορτασμό συγχαρητήρια τηλεγραφήματα που έστειλαν

<< Είσθε ό διακονών Πατριάρχης, εν μέσω ημών>>, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος κάνοντάς την μικρή αναδρομή στο μεγάλο έργο που έγινε την περίοδο αυτή της Πατριαρχίας του Βαρθολομαίου.

Ευχαριστώ το θεό γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να γίνω <<υπηρέτης του θαύματος που ονομάζεται Οικουμενικό Πατριαρχείο>>, απάντησε συγκινημένος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, που χαρακτήρισε την Πατριαρχική του θητεία ως <<Μέγιστον το αξίωμα και βαρυτάτη η ευθύνη>>,

Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στον ναύαρχο Κωνσταντίνο Κανάρη που λέγεται ότι είπε σ ΄αυτους που θέλησαν να τον τιμήσουν ότι “Ευχαριστώ τον Θεό που επέτρεψε σε έναν μικρό ναύτη ενός ελληνικού νησιού, από τα πιο μικρά, να κάνει για την Πατρίδα του κάτι”.

<<Ευχαριστούμεν και ημείς τον Θεόν διότι ηυδόκησε και ηυλόγησε τον ομιλούντα, προερχόμενον και αυτόν από ένα μικρό και άσημο νησί, να κάνει κάτι δια να κρατηθεί ζωντανή η πίστις και αδούλωτον το φρόνημα του Γένους>>, είπε εμφανώς συγκινημένος.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.