Οι ερευνητές της Microsoft ανέπτυξαν την επόμενη γενιά του αισθητήρα κίνησης Kinect, μια συσκευή που μετατρέπει οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια σε μια οθόνη αφής
Ξεχάστε τα τηλέφωνα και τους υπολογιστέςΟ αισθητήρας, που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, παρακολουθεί την κίνηση σε οποιοδήποτε αντικείμενο, από ένα ανθρώπινο μέχρι σε τοίχο και να το μετατρέπει σε έναν κινητό υπολογιστή.

Στα πειράματα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής οι κατασκευαστές έχουν καταφέρει να «χτυπήσουν» τους αριθμούς σε ένα πληκτρολόγιο που προβάλλεται στην παλάμη τους και να γράψουν σε ένα «εικονικό» σημειωματάριο πάνω σε ένα τραπέζι.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι βρισκόμαστε κοντά στην ημέρα που δε θα χρειάζεται να κουβαλάμε μαζί μας κινητό τηλέφωνο ή υπολογιστή.

Αντί αυτών οι χρήστες θα μπορούν να προβάλλουν μπροστά τους ό,τι χρειάζονται, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια ως χώρο εργασίας.

Η συσκευή καλείται OmniTouch και αποτελείται από ένα δυνατό να φορεθεί στον ώμο του χρήστη σύστημα κάμερας και λέιζερ προτζέκτορα το οποίο συνδέεται με υπολογιστή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.