Το άρθρο του Προέδρου της Ν.Δ. στην Φρανκφούρτερ Αλγκεμάνιε

Για αλλαγή οικονομικής πολιτικής μίλησε στον Κ. Παπούλια ο ΣαμαράςΤη σταθερή του θέση, ότι διαφωνεί πλήρως με τη σημερινή αδιέξοδη οικονομική πολιτική, επεσήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, στη συνάντηση τους, η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Σαμαράς, επισκέφθηκε τον κ. Παπούλια, εν μέσω της κοινωνικής έντασης που υπάρχει και λίγες ώρες πριν ταξιδέψει για τις Βρυξέλλες, όπου θα παραστεί στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, προπαρασκευαστική της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ατζέντα την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Στη συνομιλία που είχαν ο κ. Σαμαράς που με τη στάση του έδειξε ότι δεν μπορεί να υπάρξει πεδίο συμφωνίας με την κυβέρνηση, εξέθεσε τις απόψεις του για την πολιτική κατάσταση, ενώ υπήρξε ταύτιση απόψεων για την ατολμία της Ε.Ε. να βρεθεί λύση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε ιδιαίτερα στα προβλήματα κοινωνικής συνοχής που δημιουργεί το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο, ενώ σημείωσε και τα τρωτά σημεία του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε χθες από την Κ.Ο. του ΠαΣοΚ.

Ουσιαστικά ο κ. Σαμαράς μετέφερε στον κ. Παπούλια την ανησυχία και τον προβληματισμό του για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης και προσωπικά του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Στην αρχή της συνάντησής τους, ο κ. Σαμαράς, στον κλασσικό σύντομο διάλογο που έχουν, με την παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων, αναφέρθηκε στη δυστοκία που υπάρχει στην Ευρώπη για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων που θα οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση και οι οποίες έπρεπε να είχαν ληφθεί νωρίτερα.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη μιας «ισχυρής πολιτικής βούλησης από όλους τους λαούς της Ευρώπης για να πάμε μπροστά», αλλιώς, όπως διευκρίνισε «ή θα είμαστε με βήματα προς τα πίσω ή σημειωτόν».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ. αυτή η δυστοκία δημιουργεί αβεβαιότητες, οι αβεβαιότητες δημιουργούν αναταράξεις και σύγχυση στις αγορές, το πρόβλημα των αγορών δημιουργεί αδυναμίες στις χώρες να ανακάμψουν ευκολότερα.

Αμέσως μετά τη συνάντησή τους, ο κ. Σαμαράς με δήλωσή του, μίλησε για κρίσιμες στιγμές όχι μόνο για την Ελλάδα, για όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, το οποίο για να είναι στέρεο, όπως είπε, πρέπει να βασίζεται στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, που είναι αναγκαίες για να υπάρχει συνοχή για τις χώρες μέλη της Ε.Ε.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει άμεσα ανάγκη για ανάπτυξη, ώστε να γίνει ανταγωνιστική η οικονομία μας και να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχει αναλάβει η Ελλάδα.

«Η Ν.Δ. αγωνίζεται απέναντι στην ύφεση και την ανεργία, ώστε να υπάρξει πιο γρήγορα ανάκαμψη και ανάπτυξη, την οποία πλέον αναγνωρίζουν οι πάντες. Υπάρχουν και φωνές, ιδιαίτερα τελευταία, στην Ευρώπη, που συμφωνούν με αυτή την κατεύθυνση» είπε ο κ. Σαμαράς.

Άρθρο Σαμαρά στην Φρανκφούρτερ Αλγκεμάνιε

«Από την αρχή με λάθος συνταγή»

Τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική εξηγεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. με άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλγκεμάνιε, με τον τίτλο: «Από την αρχή με λάθος συνταγή».

Ο κ. Σαμαράς με το άρθρο του στην εφημερίδα του συντηρητικού γερμανικού κατεστημένου, απαντά με επιχειρήματα στις φωνές εκείνες που μιλούν για απουσία πολιτικής συναίνεσης στην Ελλάδα και σημειώνει ότι «ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε απόγνωση διότι παρά τις θυσίες δεν διαπιστώνει βελτίωση».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ. το καθοριστικό ερώτημα είναι λοιπόν, γιατί απέτυχε η μέχρι σήμερα πολιτική. «Η αποτυχία οφείλεται στο ότι από την αρχή η ‘‘συνταγή’’ ήταν λανθασμένη. Σε μια οικονομία που βρίσκεται ήδη σε ύφεση δεν είναι δυνατή η επιβολή όλο και περισσότερων φόρων. Διότι έτσι δεν βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα» υποστηρίζει ο κ. Σαμαράς.

Κατά τον κ. Σαμαρά, είναι αδύνατη η εφαρμογή ενός προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων από τη στιγμή που το χρηματιστήριο παρουσιάζει πτώση και διευκρινίζει ότι μόνο μέσα στους τελευταίους 3 μήνες η αξία της δημόσιας περιουσίας έχει μειωθεί κατά 50%».

«Κανένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης δεν θα πετύχει όσο οι Έλληνες δεν βλέπουν ‘‘φως στην άκρη του τούνελ’’» υποστηρίζει ο κ. Σαμαράς και συνεχίζει: «Η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής αντικατοπτρίζεται στις συνεχώς διογκούμενες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και την αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια».

 

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.