Την Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2011, γιορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης, η «Ημέρα της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου, όπου τελέσθηκε Δοξολογία, χοροστατούντος του  Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης, ενώ αργότερα, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης, αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και ακολούθησε μικρή δεξίωση.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος κ ΧΟΝΔΡΟΣ Βάιος απευθύνοντας χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Η 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Αγίου Αρτεμίου, είναι η ημέρα που θέσπισε η Πολιτεία για να τιμήσει την Ελληνική Αστυνομία ως θεσμό, τους Αστυνομικούς που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους, αλλά και τους εν ενεργεία και μη Αστυνομικούς, για τη διαχρονική προσφορά τους στην Πατρίδα και την ελληνική κοινωνία.
Δεν είναι τυχαίο, ούτε συμπτωματικό ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει ως προστάτη της τον Άγιο Αρτέμιο. Η βαθιά θρησκευτική πίστη, η ισχυρή θέληση, η προσήλωση στο καθήκον, η υπηρεσιακή επάρκεια και η ικανότητα να διαχειρίζεται επιτυχώς κρίσεις ανέδειξαν, στα ταραγμένα χρόνια του Μεγάλου Κωνσταντίνου, την προσωπικότητα του Αγίου Αρτεμίου.
Μια τέτοια Αγία προσωπικότητα δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί και για μας, για την Ελληνική Αστυνομία, τον προστάτη και συμπαραστάτη μας αλλά και διαχρονικό πρότυπο συνέπειας, ευθύνης, ήθους, πηγή άντλησης δύναμης και θάρρους.

Αυτές τις αρχές και αυτές τις αξίες τιμούμε σήμερα που συμβολικά εκφράζει η αγιοσύνη του και η Ελληνική Αστυνομία υπηρετεί διαχρονικά

Η σημερινή μέρα όμως, είναι και μια μέρα προβληματισμού γιατί διανύουμε μια κρίσιμη για τη χώρα και την κοινωνία περίοδο και αποτίμησης του έργου μας, είναι μια μέρα που επιτάσσει να μην ξεχνούμε την καθημερινή μας υποχρέωση, να υπηρετούμε ευόρκως τη δημοκρατική μας Πολιτεία και τους θεσμούς της, να προστατεύουμε τα δικαιώματα των πολιτών και να αγωνιζόμαστε για την περιστολή του εγκλήματος

Θέλω επίσης να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι μας, εδώ στη Δυτική Μακεδονία

·          συνεχίζουμε ακούραστα και αταλάντευτα να μαχόμαστε για τη διατήρηση της έννομης τάξης και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, έχοντας  ως αρχή μας , τη σύννομη δράση με ανθρώπινο μέτρο, πάντοτε με κοινωνική συναίνεση  και  σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών,
·         γνωρίζουμε πόσο αποφασιστικής σημασίας, για την πορεία της κοινωνίας μας, ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο, είναι η εξασφάλιση ενός υψηλού επιπέδου ασφάλειας για τους πολίτες,
·         διατηρούμε τα θετικά και διορθώνουμε τα αρνητικά του χθες, χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις,
·         επιδιώκουμε συνεχώς τη βελτίωση της σχέσης επικοινωνίας και περαιτέρω ενδυνάμωση  συνεργασίας με τις Αρχές, τους Φορείς και κυρίως επιδιώκουμε  να φέρουμε πιο κοντά μας τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, για τα προβλήματα των οποίων νοιαζόμαστε,  γιατί χωρίς να απεκδυόμαστε των ευθυνών μας, το ζήτημα της ασφάλειας και της προστασίας των νέων, είναι υπόθεση που  αφορά όλη την κοινωνία.

Έχουμε ως μόνιμη επιδίωξη να παραμείνει η Δυτική Μακεδονία μια από τις πιο ασφαλείς περιοχές της χώρας μας και αυτό αποδεικνύεται από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα σε βασικές κατηγορίες αδικημάτων, που επηρεάζουν αρνητικά το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, που δείχνουν σε σχέση με το 2010, μείωση των κλοπών- διαρρήξεων , αύξηση του ποσοστού εξιχνιάσεων σε ποσοστό πάνω από 50% και πολύ σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα της καταπολέμησης διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στις τοπικές αρχές της περιφερείας μας για τη συμπαράσταση και υποστήριξη του έργου μας και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για την βοήθεια και γόνιμη συνεργασία τους.

Τέλος ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους πολίτες για την αναγνώριση του παραγόμενου έργου και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην αστυνομία τους. Σε μια εποχή, που οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν στην Πολιτεία να καταβάλει τις απαιτούμενες για τον υλικοτεχνικό εκσυγχρονισμό του Σώματος και την ενίσχυση του εισοδήματος του Έλληνα Αστυνομικού οικονομικές δαπάνες, η εμπιστοσύνη των πολιτών στον Έλληνα Αστυνομικό, αποτελεί γι’ αυτόν, τη μεγαλύτερη ηθική αμοιβή και το βασικό κίνητρο για να συνεχίζει να εργάζεται με τον ίδιο ζήλο, την ίδια αυταπάρνηση.

Η πρώτη προτεραιότητα για μας, είναι ο πολίτης και η εσωτερική ασφάλεια της χώρας μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αγωνιζόμαστε, σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για την Πατρίδα μας, οπλισμένοι με θάρρος, αποφασιστικότητα και ομοψυχία για να παραμείνει η Ελλάδα μια ασφαλής χώρα. Μόνο μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, που εγγυάται τη ζωή και την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων, μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και ευημερία. Η ασφάλεια αναδεικνύεται σήμερα , περισσότερο από ποτέ, πολύτιμο κοινωνικό αγαθό, αλλά και αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών που η Ελληνική Αστυνομία καλείται να εγγυηθεί. Προσδοκούμε τη στήριξη όχι μόνο της Πολιτείας και της κοινωνίας αλλά και του Προστάτη Αγίου μας για να συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε την αποστολής μας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γιατί για κάθε Έλληνα πολίτη, είναι ζωτικής σημασίας σήμερα περισσότερο από ποτέ, η εξασφάλιση της ασφάλειας και της κοινωνικής ειρήνης.
Χρόνια πολλά. Σας ευχαριστώ.»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Στρατηγός Διοικητής του Α΄ Σώματος Στρατού, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης, ο Δήμαρχος Κοζάνης, η Δήμαρχος Εορδαίας, ο Δήμαρχος Σερβίων- Βελβενδού, εκπρόσωποι του Περιφερειάρχη, ο Πρόεδρος της ΑΝ.ΚΟ., ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Δυτικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης, ο πρόεδρος των συνταξιούχων Αστυνομικών, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, απόστρατοι αξιωματικοί, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων και της κοινωνικοπολιτικής ζωής της τοπικής κοινωνίας, καθώς και μεγάλος αριθμός πολιτών.

 

Αστυνομική Διευθυνση δυτικής Μακεδονίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.