Για «μετάδοση της κρίσης» και μεγαλειώδη διαδήλωση μιλούν τα διεθνή ΜΜΕ

Ανάμεσα στα πρώτα θέματα πολλών διεθνών ΜΜΕ βρίσκονται οι σημερινές κινητοποιήσεις όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ αναλυτές επιχειρούν να προσεγγίσουν τη συνεχιζόμενη κρίση στην ευρωζώνη.

«Αρχίζει η γενική απεργία εναντίον των περικοπών στις δαπάνες» τιτλοφορείται το πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα του BBC, που τονίζει ότι «τα συνδικάτα θα σας πουν ότι είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση εδώ και περίπου 18 μήνες, όταν η Ελλάδα αναγκάστηκε να λάβει το πρώτο πακέτο διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ».

Πρώτο θέμα είναι οι κινητοποιήσεις και στο CNN, που σε ρεπορτάζ αναλύει τις κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης: «Καθώς η ύφεση και η ανεργία ταράσσουν συθέμελα την Ελλάδα, το ποσοστό αυτοκτονιών έχει αυξηθεί κατά 40% και οι κοινωνικοί λειτουργοί βλέπουν άνοδο των ‘νέο-άστεγων’ ανθρώπων της μεσαίας τάξης που έχουν χάσει τη δουλειά τους καθώς η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται».

«Δεκάδες χιλιάδες απεργοί πραγματοποίησαν πορεία στο κοινοβούλιο την Τετάρτη για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις που αναμένεται να εγκριθούν από τους βουλευτές εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ», επισημαίνουν οι Financial Times.

«Έλληνες εργαζόμενοι αρχίζουν διήμερη απεργία εναντίον της λιτότητας», τιτλοφορείται ανταπόκριση των New York Times.

«Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενοι, φοιτητές και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πρωτεύουσας σε μία μαζική διαδήλωση εναντίον των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης που αναμένεται να ψηφιστούν στο κοινοβούλιο της Πέμπτη», επισημαίνει η Wall Street Journal, η οποία τονίζει ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις, ενώ σύσσωμος ο ξένος Τύπος σπεύδει να τονίσει ότι «η μετάδοση της κρίσης είναι γεγονός».

38 οι τραυματίες αστυνομικοί
Έχουν ήδη γίνει 28 προσαγωγές και 5 συλλήψεις για τα επεισόδια

Αυξάνεται ο αριθμός των τραυματιών μετά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, 38 είναι οι τραυματίες αστυνομικοί, ενώ έχουν αναφερθεί και τουλάχιστον 4 πολίτες που έχουν τραυματιστεί.

Παράλληλα, έχουν γίνει ήδη 28 προσαγωγές και 5 συλλήψεις για τα επεισόδια.

Εν τω μεταξύ, οι διαδηλωτές θα επαναλάβουν την κινητοποίησή τους αύριο, μέσα σε ένα τοπίο που μοιάζει ήδη βομβαρδισμένο. Μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα στις 9 και μάλιστα έχουν σκοπό «να περικυκλώσουν τη βουλή» όπως λένε.

Στο ίδιο σημείο θα συγκεντρωθεί ο Ανταρσία και τα πρωτοβάθμια σωματεία στις 10 και τα υπόλοιπα σωματεία εργαζομένων, όπως οι δάσκαλοι, στις 11 το πρωί.

 

Newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.