Σε δανεισμό μέσω τρίμηνων εντόκων γραμματίων με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,61% προχώρησε την Τρίτη το Ελληνικό Δημόσιο

Σε δανεισμό 1,625 δισ. ευρώ προχώρησε το Ελληνικό ΔημόσιοΟ Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) άντλησε 1,625 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται 5 μονάδες βάσης υψηλότερα από αυτό της προηγούμενης έκδοσης του Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, το μεσοσταθμικό επιτόκιο ανήλθε στο 4,61% έναντι 4,56% της προηγούμενης έκδοσης, με την έκδοση να υπερκαλύπτεται κατά 2,86 φορές έναντι συντελεστή κάλυψης 2,84 στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο ΟΔΔΗΧ που δεν παρείχε στοιχεία για το ποσοστό συμμετοχής ξένων επενδυτών ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε συμπληρωματικές μη-ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 375 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως αρχικά το Δημόσιο ζητούσε 1,25 δισ. ευρώ.

Έως τις 20 Οκτωβρίου ενδέχεται να υποβληθούν επιπλέον μη-ανταγωνιστικές προσφορές ύψους έως 30% του δημοπρατούμενου ποσού. Εάν καλυφθούν, συνολικά το Δημόσιο θα αντλήσει από τη συγκεκριμένη έκδοση 2 δισ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.