Ποιες είναι οι χώρες με τις περισσότερες εκτελέσεις

Περισσότεροι από 527 άνθρωποι σε συνολικά 23 χώρες, τιμωρήθηκαν το 2010 με την εσχάτη των ποινών. Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Διεθνής Αμνηστία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, παρά το γεγονός ότι το 2010 προχώρησαν σε λιγότερες εκτελέσεις συγκριτικά με το 2009, παραμένουν ψηλά στη λίστα των χωρών που εφαρμόζουν τη θανατική ποινή, εκτελώντας το 2010, 46 ανθρώπους.

Στη λίστα με τις πρώτες δέκα χώρες βρίσκεται ασφαλώς το Ιράν, η Βόρεια Κορέα, η Υεμένη, η Σαουδική Αραβία, η Λιβύη, η Συρία, το Μπαγκλαντές και η Σομαλία.

Ωστόσο, η Διεθνής Αμνηστία τονίζει ότι η λίστα αυτή δημιουργήθηκε με βάση κυβερνητικές αναφορές και ανεξάρτητες έρευνες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο αριθμός των εκτελεσθέντων σίγουρα είναι πολύ μεγαλύτερος.
Πολλές είναι οι οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καταδικάζουν τη θανατική ποινή ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην Ε.Ε. για να ενταχθεί μια χώρα στους κόλπους της, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατάργηση της θανατικής ποινής. Όσο για τη Διεθνή Αμνηστία, αντιτίθεται στην εφαρμογή αυτής, χαρακτηρίζοντας την ως απάνθρωπη και ως προσβολή στο δικαίωμα στη ζωή.

1. Κίνα

2. Ιράν

3. Βόρεια Κορέα

4. Υεμένη

5. Hνωμένες Πολιτείες

 

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.