Ζούμε μια περίοδο έντονων οικονομικών και συνάμα κοινωνικών ανακατατάξεων

Η διαχείριση του δημοσίου χρήματος περισσότερο από κάθε άλλη φορά πρέπει να είναι απόλυτα χρηστή και με μόνο γνώμονα το συμφέρον των πολιτών που αυτή τη στιγμή δε δοκιμάζονται απλά από την οικονομική κρίση, αλλά είναι αποκλειστικά οι μόνοι που έχουν πάρει το βάρος του κόστους στις πλάτες τους. Δεν μπορούμε ούτε να παραγνωρίζουμε ούτε να αγνοούμε τις τρέχουσες δυνατότητες και ανάγκες της χώρας, ούτε να παραβλέπουμε την πρωταρχικότητα της δημοσιονομικής σταθεροποίησης.

Οι αιρετές αρχές που προέκυψαν από τις τελευταίες εκλογές του 2010 εν μέσω αυτής της οικονομικής κρίσης, οφείλουν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύονται. Οφείλουν να είναι απoλύτως προσεκτικές και αποτελεσματικές σε κάθε ενέργεια ή απόφασή τους.

Τις προηγούμενες μέρες σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό προβλήθηκε ρεπορτάζ σχετικά με το παράρτημα που κατασκευάστηκε από την τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στην Πτολεμαΐδα αλλά ακόμη δεν ολοκληρώθηκε και το οποίο ρημάζει από διάφορες καταστροφές και βανδαλισμούς. Εάν δεν γίνει κάτι σύντομα, θα καταντήσει όπως και οι εργατικές κατοικίες της ΔΕΗ στην άλλη πλευρά της πόλης, που γίνανε κέντρο διακίνησης και χρήσης ουσιών.

Επειδή με βάση τη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας και σε συνδυασμό με την τραγική οικονομική της κατάσταση δεν είναι ορατή μια ίδρυση παραρτήματος της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στην Πτολεμαΐδα και επειδή ήδη διατυπώνονται απόψεις από φορείς της πόλης για την κατασκευή νέου Δημαρχιακού Μεγάρου που θα δώσει διέξοδο στις διάσπαρτες υπηρεσίες του Δήμου, η καλύτερη και προσφορότερη λύση για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου κτιρίου θα μπορούσε να είναι η παραχώρησή του στον Δήμο Πτολεμαΐδας, που ενώ έχει (όπως και όλοι οι Καλλικρατικοί Δήμοι) πληθώρα κτιρίων διάσπαρτα στις έδρες των τέως Καποδιστριακών Δήμων, δε διαθέτει τις απαραίτητες κτιριακές υποδομές στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική κατάσταση ως χώρα, ως κοινωνία και ως έθνος, και πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να πιάσει τόπο και το τελευταίο ευρώ των βαριά φορολογούμενων πολιτών. Είναι αδήριτη ανάγκη η εκλογίκευση του δημόσιου τομέα, ανατρέποντας της κατεστημένες νοοτροπίες, τις μικροδιευθετήσεις και τους τοπικισμούς.

Για τους λόγους αυτούς και αποδεικνύοντας έμπρακτα την θέση μας για χάρτα διεκδίκησης και κατανομής των υπηρεσιών ανά την περιφέρεια προτείνουμε την παραχώρηση του κτιρίου της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στον Δήμο Εορδαίας με στόχο την εγκατάσταση των Δημοτικών Υπηρεσιών ή/ και Επιχειρήσεων.

Ο επικεφαλής
της μείζονος αντιπολίτευσης

Γιάννης Παπαϊορδανίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.