Ποιο θα είναι το μέλλον του νέου κοινωνικού δικτύου;

Τα «+1» του Facebook ξεπέρασαν αυτά του Google+Δεδομένου ότι το Google + ξεκίνησε τη λειτουργία του, μπορούμε πλέον να παρατηρήσουμε το οικείο πια «+1» να εμφανίζεται δίπλα από site στις αναζητήσεις. Στις 25 Σεπτεμβρίου, το Google + είχε περίπου 43.000 «+1», αριθμός που έχει παραμείνει σχεδόν στάσιμος για τρεις βδομάδες τώρα. Την ίδια μέρα το αντίπαλο δέος, Facebook είχε περίπου 36.000 «+1», ο αριθμός όμως σε αυτή την περίπτωση αυξήθηκε σε περίπου 41.000 στις 5 Οκτωβρίου, και έκτοτε έχει φτάσει στις περίπου 44.000 σήμερα.

Παρά το ότι το Google+ αποτελεί το ταχύτερο αναπτυσσόμενο κοινωνικό δίκτυο στην ιστορία, και με πλέον, επίσημα, 40 εκατομμύρια χρήστες, η θέση του στον κόσμο της κοινωνικής δικτύωσης είναι ακόμα αβέβαιη. Μόλις αυτή την εβδομάδα η εταιρεία αναλύσεων, Chitika, ανέφερε ότι μετά την πραγματικά εντυπωσιακή του έναρξη, η δημοτικότητα έχει αρχίσει και παίρνει την κατιούσα.

Αυτό που όμως αποτελεί ίσως μεγάλη έκπληξη είναι η πορεία του Facebook (που σίγουρα είναι μία από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες στον κόσμο) στην κατάταξη με τα +1, που την διακρίνει μία ταχεία και σταθερή, σε αντίθεση με αυτή του Google +, που παραμένει αμετάβλητη. Ακόμα και το Twitter έχει αυξήσει τον αριθμό των +μονάδων του στα 14.000, από περίπου 12.000 στις 25 Σεπτεμβρίου και 13 χιλιάδες περίπου στις 5 Οκτωβρίου.

Οι αριθμοί αυτοί μπορεί να είναι ένα αρνητικό σημάδι για το νεαρό ακόμα ιστότοπο, όμως ακριβώς επειδή είναι στα πρώτα του βήματα ας μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για την πορεία του.

www.proho.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.