Το νήμα της ζωής του κόπηκε, πριν ακόμη γνωρίσει τον κόσμο…

Ένα βρέφος μόλις 6 μηνών, απεβίωσε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου αιφνιδίως στην Πτολεμαΐδα, από άγνωστα αίτια. Τη μικρή Δήμητρα (είχε προλάβει να βαπτιστεί) τη βρήκαν οι τραγικοί γονείς της πεθαμένη στο κρεβατάκι, μέσα στο δωμάτιό της,  στις 5 τα ξημερώματα. Αμέσως μετέφεραν το βρέφος στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν το θάνατό του.
Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι το αγγελούδι δεν έπασχε από κάτι το παθολογικό, όπως έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση. Ο ιατροδικαστής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Κοζάνης, που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή, απέδωσε την αιτία θανάτου, στο «σύνδρομο αιφνιδίων θανάτων νεογνών» ή στο «θάνατο του λίκνου», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ειδικότερα, σημείωσε ότι «πρόκειται για θάνατο με άγνωστη αιτιολογία, χωρίς να υπάρχουν παθολογικά αίτια». Πρόσθεσε ότι «είναι μια σπάνια αιτία θανάτου, με ποσοστό λιγότερο από ένα τοις χιλίοις.
Σε κάθε περίπτωση ο ιατροδικαστής είπε ότι ελήφθησαν σπλάχνα και στάλθηκαν για ιστολογική εξέταση, αλλά δήλωσε με βεβαιότητα ότι «δεν θα δείξει τίποτα», καθώς «η αιτία θανάτου είναι άγνωστη σ’ αυτή τη σπάνια περίπτωση».
Να σημειωθεί ότι η μικρή Δήμητρα ήταν μόλις 6 μηνών και 12 ημερών. Οι απαρηγόρητοι γονείς έχουν ακόμη ένα παιδάκι.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.