Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος Κώστας Μαργαρίτης- Το Τμήμα υπολειτουργεί μόλις με 6 καθηγητές και το …γενναιόδωρο υπουργείο Παιδείας δίνει άλλη μία θέση!

Σε πλήρη αποδιοργάνωση βρίσκεται το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο λόγω έλλειψης καθηγητών οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο ή σε αναστολή λειτουργίας.
Η δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το τμήμα, οδήγησε τον καθηγητή Κώστα Μαργαρίτη σε παραίτηση από τη θέση του προέδρου του τμήματος και από μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, αφού όπως ομολόγησε σε γενική συνέλευση των φοιτητών, οι εκκλήσεις του για λήψη μέτρων έπεσαν στο κενό.

Τον κώδωνα του κινδύνου για διακοπή λειτουργίας του τμήματος, κρούει και ο σύλλογος φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής. Όπως δήλωσε στον «Πτολεμαίο» το μέλος του δ.σ. του συλλόγου, Πέτρος Περλαντίδης, «το τμήμα έχει μόνο 6 καθηγητές, οι οποίοι φυσικά δεν επαρκούν. Αν δεν προσληφθούν κι’ άλλοι καθηγητές θα οδηγηθεί σε κλείσιμο ή σε αναστολή της λειτουργίας του». Ειδικότερα είπε ότι «το υπουργείο Παιδείας δίνει πιστώσεις για 4 καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, εκ των οποίων ο ένας προορίζεται για το δικό μας τμήμα. Φυσικά αυτό δεν αποτελεί λύση. Εμείς ζητάμε να έρθουν τουλάχιστον άλλοι 8 καθηγητές, αν και αυτοί δεν επαρκούν, γιατί πάλι θα κοπούν δύο μαθήματα».

Αντίστοιχα προβλήματα έλλειψης καθηγητών αντιμετωπίζουν το Τμήμα Εικαστικών και το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, όχι βεβαίως στο μέγεθος που εμφανίζονται στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής.

Ο παραιτηθείς πρόεδρος του τμήματος Κώστας Μαργαρίτης, με δηλώσεις του στο kozanimedia, που αποκάλυψε την παραίτησή του, απέδωσε την ενέργειά του αυτή, γενικώς σε «εσωτερικά θέματα». Ωστόσο, μιλώντας στη γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου ενώπιον των φοιτητών, είπε ότι «ήρθα εδώ με άλλα οράματα, αλλά δεν γίνεται τίποτα, γι’ αυτό φεύγω».

Πάντως ο πρόεδρος της Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Χατζηπαντελή, με δηλώσεις του στον «Π» υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα με το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΠΔΜ, έχουμε κάνει τον απαιτούμενο σχεδιασμό, ώστε να λειτουργήσει το τμήμα χωρίς εκπτώσεις». Χτες υπήρχε προγραμματισμένη συνεδρίαση της Δ.Ε. και ρωτήσαμε τον πρόεδρο αν θα έθετε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής. Ο πρόεδρος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα για το συγκεκριμένο τμήμα, αντιθέτως εμείς θα συζητήσουμε την ομαλή πορεία όλων των τμημάτων του πανεπιστημίου».

Ωστόσο, στη συνέχεια της συζήτησης που είχαμε μαζί του, ο κ. Χατζηπαντελής, παραδέχτηκε ότι θα τεθεί η παραίτηση του κ. Κ. Μαργαρίτη, την οποία είπε ότι «θα την κάνει αποδεκτή». Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «θα κάνουμε όλες εκείνες τις διοικητικές ρυθμίσεις που χρειάζεται να λειτουργήσει απρόσκοπτα το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής». Βεβαίως ρωτήθηκε αν θα ορισθεί νέος πρόεδρος, εμμέσως πλην σαφώς είπε ότι αυτό θα γίνει, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομά του, πριν από τη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανόν να καταλάβει την προεδρία ο νυν αντιπρόεδρος του τμήματος Μιχάλης Γεωργιάδης, του οποίου όμως η θητεία στο ΠΔΜ έχει ορίζοντα μέχρι το καλοκαίρι, αφού μετά φεύγει σε άλλο πανεπιστήμιο. Δεν είναι επίσης απίθανο να γίνει πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ο πρώην πρόεδρος της Δ.Ε. Γ. Μανωλόπουλος, ο οποίος είναι μέλος του συγκεκριμένου τμήματος.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.