Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χωρίς κλινικές νησιά και επαρχία

Οκτώβριος 17th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Κόβονται από το σχεδιασμό δεκάδες κλινικές από περιφερειακά νοσοκομεία καθώς απόφαση της Β΄ Υγειονομικής περιφέρειας προβλέπει να μην υπάρχουν κλινικές που θα έχουν κάτω από 20 κρεβάτια

Την αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών προκαλεί ήδη απόφαση της Β’ υγειονομικής περιφέρειας που προβλέπει ουσιαστικά την κατάργηση των κλινικών που διαθέτουν κάτω από 20 κρεβάτια. Βασική λεπτομέρεια: στα περιφερειακά νοσοκομεία εξαιτίας του μικρού μεγέθους των υγειονομικών μονάδων οι περισσότερες κλινικές διαθέτουν λίγα κρεβάτια και συνήθως κάτω των 20.

Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης θα είναι να καταργηθούν ουσιαστικά οι περισσότερες κλίνες και να παραμείνουν βασικοί τομείς όπως παθολογικό και χειρουργικό.

«Τα περισσότερα περιφερειακά νοσοκομεία έχουν λίγα κρεβάτια. Με την απόφαση αυτή καταργούνται  ουσιαστικά οι βασικές κλινικές» επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας.

Οι κινήσεις αυτές φαίνεται πως γίνονται στο πλαίσιο της περιστολής των κλινικών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας καθώς ο υπουργός Υγείας έχει δηλώσει ότι θα μείνουν οι μισές κλινικές που δε θα ξεπερνούν τις 1000.

 

www.iatropedia.gr

This entry was posted on Δευτέρα, Οκτώβριος 17th, 2011 at 08:23 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply