Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα «+1» του Facebook ξεπέρασαν αυτά του Google+

Οκτώβριος 17th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ποιο θα είναι το μέλλον του νέου κοινωνικού δικτύου;

Τα «+1» του Facebook ξεπέρασαν αυτά του Google+Δεδομένου ότι το Google + ξεκίνησε τη λειτουργία του, μπορούμε πλέον να παρατηρήσουμε το οικείο πια «+1» να εμφανίζεται δίπλα από site στις αναζητήσεις. Στις 25 Σεπτεμβρίου, το Google + είχε περίπου 43.000 «+1», αριθμός που έχει παραμείνει σχεδόν στάσιμος για τρεις βδομάδες τώρα. Την ίδια μέρα το αντίπαλο δέος, Facebook είχε περίπου 36.000 «+1», ο αριθμός όμως σε αυτή την περίπτωση αυξήθηκε σε περίπου 41.000 στις 5 Οκτωβρίου, και έκτοτε έχει φτάσει στις περίπου 44.000 σήμερα.

Παρά το ότι το Google+ αποτελεί το ταχύτερο αναπτυσσόμενο κοινωνικό δίκτυο στην ιστορία, και με πλέον, επίσημα, 40 εκατομμύρια χρήστες, η θέση του στον κόσμο της κοινωνικής δικτύωσης είναι ακόμα αβέβαιη. Μόλις αυτή την εβδομάδα η εταιρεία αναλύσεων, Chitika, ανέφερε ότι μετά την πραγματικά εντυπωσιακή του έναρξη, η δημοτικότητα έχει αρχίσει και παίρνει την κατιούσα.

Αυτό που όμως αποτελεί ίσως μεγάλη έκπληξη είναι η πορεία του Facebook (που σίγουρα είναι μία από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες στον κόσμο) στην κατάταξη με τα +1, που την διακρίνει μία ταχεία και σταθερή, σε αντίθεση με αυτή του Google +, που παραμένει αμετάβλητη. Ακόμα και το Twitter έχει αυξήσει τον αριθμό των +μονάδων του στα 14.000, από περίπου 12.000 στις 25 Σεπτεμβρίου και 13 χιλιάδες περίπου στις 5 Οκτωβρίου.

Οι αριθμοί αυτοί μπορεί να είναι ένα αρνητικό σημάδι για το νεαρό ακόμα ιστότοπο, όμως ακριβώς επειδή είναι στα πρώτα του βήματα ας μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για την πορεία του.

www.proho.gr

This entry was posted on Δευτέρα, Οκτώβριος 17th, 2011 at 15:32 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΝΕΟΙ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply