Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η επόμενη μέρα της «κίνησης των τριών»

Οκτώβριος 17th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Κινήσεις τακτικής στη σκακιέρα του ΠΑΣΟΚ

Νέα δεδομένα στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ δημιουργεί το άρθρο των τριών υπουργών. Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Ραγκούσης και Άννα Διαμαντοπούλου σήκωσαν το χέρι, όχι απλά για να τους δουν οι πολίτες, αλλά και για να στείλουν ένα μήνυμα στους πολιτικούς ανταγωνιστές τους και στα στελέχη που αναζητούν στηρίγματα. Προς την κοινωνία οι τρεις υπουργοί έστειλαν ένα μήνυμα επιμονής στις μεταρρυθμίσεις, απέναντι σε όσους καθυστερούν με αποτέλεσμα να αυξάνεται κάθε ημέρα ο λογαριασμός.

Ως προς το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ διαχώρισαν τη θέση τους από συναδέλφους τους όπως ο Δημήτρης Ρέππας και ο Χρήστος Παπουτσής, που αντιμετωπίζουν με δισταγμό τις αντιδράσεις. Αν και το άρθρο τους δεν περιέχει αιχμές προς τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι προφανές ότι οι τρεις θέτουν ως χρονικό όριο τη σύνοδο κορυφής της 23ης Οκτωβρίου, επιφυλασσόμενοι για την από εκεί και πέρα στάση τους.

Η κίνησή τους δίχασε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Άλλοι ενθουσιάστηκαν, καθώς απέκτησαν μια πιθανή πολιτική αναφορά. Μια «σανίδα σωτηρίας για να μην πάμε όλοι μαζί στον πάτο». Άλλοι, όμως, είδαν απλά μια προσπάθεια να ανοίξει η κουβέντα για την μετά- Παπανδρέου εποχή και να βγει από την κούρσα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Στοχεύσεις που θεωρούν κατώτερες των περιστάσεων. «Το παιχνίδι παίζεται στη σκακιέρα της οικονομίας και όχι του κόμματος» υποστηρίζουν όσοι κινούνται σε αυτό το μήκος κύματος.

Σε ότι αφορά στους τρεις υπογράφοντες, η γραμμή των ίδιων και των συνεργατών τους είναι ότι απλά συνέπεσαν οι προβληματισμοί. Ότι δεν υπάρχει νέα ομάδα. Έλεγαν, μάλιστα, ότι αν δεν είχαν το ΟΚ του π4ρωθυπουργού δε θα προχωρούσαν, καθώς είναι υπουργοί της κυβέρνησής του. Βέβαια, παραδέχονται ότι εκ των πραγμάτων εφόσον τρία στελέχη συμπίπτουν είναι προφανές ότι εκφράζουν μία τάση στελεχών και πολιτών που θέλουν οι αλλαγές να ολοκληρωθούν σύντομα.

Σε ότι αφορά στις επίσημες αντιδράσεις ο Γιώργος Παπανδρέου ενημέρωσε τους συνεργάτες του ότι το ήξερε και τους έδωσε εντολή να μην κάνουν σχόλια. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέλεξε αντί της πόλωσης ή της σιωπής τον ενδιάμεσο δρόμο. Να… υιοθετήσει την αγωνία των τριών για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

This entry was posted on Δευτέρα, Οκτώβριος 17th, 2011 at 11:10 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply