Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Ακης κινδυνεύει με προφυλάκιση

Οκτώβριος 16th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ακόμη και τον κίνδυνο της προφυλάκισης αντιμετωπίζει ο Ακης Τσοχατζόπουλος για το θέμα της απόκτησης των περιουσιακών του στοιχείων

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ και παρ’ ολίγον διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου πρόκειται να απολογηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες ύστερα από την προθεσμία που έλαβε από την αρμόδια εισαγγελέα.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος κλήθηκε να καταθέσει ως ύποπτος την Τετάρτη από την εισαγγελέα Ελένη Σίσκου, η οποία κάνει έρευνα ειδικά για το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Η κατάθεση έγινε δίχως να υπάρξει οποιαδήποτε ανακοίνωση, ενώ ο πρώην υπουργός, που θα πρέπει να ετοιμάσει υπόμνημα με εξηγήσεις, απέφυγε αυτή τη φορά, όπως και οι δικηγόροι του, να κάνει δηλώσεις. Και τα δύο στοιχεία μαρτυρούν, σύμφωνα με νομικούς παράγοντες, τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ηδη από την έρευνα που έχει διενεργήσει το ΣΔΟΕ και η οποία περιλαμβάνεται στη δικογραφία προκύπτουν σημαντικά κενά ως προς τα ποσά που έχει δηλώσει ο κ. Τσοχατζόπουλος, ενώ τα ίχνη από τις δαιδαλώδεις διαδρομές των offshore εταιριών, στις οποίες ανήκε προηγουμένως το νεοκλασικό, έχουν οδηγήσει σε στενά συγγενικά του πρόσωπα.

Τούτων δοθέντων, όλα τα ενδεχόμενα για την τύχη του θεωρούνται ανοιχτά, μολονότι ο ίδιος επιμένει ότι τα πάντα έχουν γίνει νόμιμα και ότι αποτελεί «θύμα σκευωρίας».

Στην περίπτωση πάντως που θα κριθεί προφυλακιστέος -καθώς τα εξεταζόμενα αδικήματα είναι βαρύτατα- αυτή η εξέλιξη αυτομάτως θα αποκτήσει ευρύτερη σημασία και μάλιστα πολιτική. Στο Μαξίμου ενδέχεται να εμφανιστούν ικανοποιημένοι, διότι θα μπορούν να ισχυρίζονται ότι «να που μπήκε και κάποιος πολιτικός στη φυλακή». Το γεγονός βέβαια ότι πολιτικά ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι «καμένο χαρτί» έχει γι’ αυτούς δευτερεύουσα σημασία, αφού θα επικεντρωθούν στην επικοινωνιακή αξιοποίηση της προφυλάκισης.

Θα προσφέρεται άλλωστε και για πρώτης τάξεως αντιπερισπασμό, τη στιγμή κατά την οποία θα ψηφίζονται τα νέα καταστροφικά μέτρα και ο Προϋπολογισμός του 2012 ύστερα από το «κούρεμα».

Οι επιτελείς του κυβερνώντος κόμματος πιστεύουν εν ολίγοις ότι τυχόν προφυλάκιση του κ. Τσοχατζόπουλου μπορεί να προσφέρει, μερική έστω, εκτόνωση, στην κοινή γνώμη, που εξοργίζεται ακόμη περισσότερο με την ατιμωρησία των πολιτικών. Το κλίμα αυτό μετέφερε προ ημερών και η Βάσω Παπανδρέου μιλώντας στη Βουλή, ενώ παλαιότερα το έθετε και η τρόικα αναφερόμενη στη «διαφθορά» του ελληνικού συστήματος.

Το ερώτημα βέβαια είναι πώς θα αντιδράσει σε μια τέτοια περίπτωση ο ίδιος ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος μέχρι στιγμής πάντως θεωρεί αδιανόητο οποιοδήποτε ενδεχόμενο να κριθεί προσωρινά κρατούμενος ή έστω να του τεθούν αυστηροί περιοριστικοί όροι. Παλαιότερα, μιλώντας στη Βουλή, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι πίσω από τις διώξεις υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες και ότι αν στριμωχτεί κι άλλο θα «μιλήσει». Με δεδομένο μάλιστα ότι βρισκόταν δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου και στην οικογένειά του από την περίοδο του 1974, είναι προφανές ότι γνωρίζει πολλά.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη και για την υπόθεση των υποβρυχίων, για την οποία προς το παρόν χθες το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι δεν χρειάζεται να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα για τα άλλα 29 φυσικά πρόσωπα που κατηγορούνται.

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

This entry was posted on Κυριακή, Οκτώβριος 16th, 2011 at 08:39 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply