Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μεταξύ κατάληψης και διάλυσης

Οκτώβριος 16th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Η χώρα σε κατάσταση πολιορκίας

Μεταξύ κατάληψης και διάλυσηςΟ Αλφρεντ Χίτσκοκ έλεγε ότι δεν µπορεί να υπάρξει καλό θρίλερ χωρίς την κατάλληλη µουσική επένδυση. Στο θρίλερ «Πόσο αντέχει η κυβέρνηση», που παίζεται την ερχόµενη εβδοµάδα, η µουσική θα προέρχεται από τα µεγάφωνα των διαδηλώσεων που θα πολιορκούν τη Βουλή και τα υπουργεία.

Την Πέµπτη ψηφίζεται το πολυνοµοσχέδιο του υπουργείου Οικονοµικών και κορυφώνεται το δράµα του κυβερνητικού επιτελείου. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις όµως ξεκινούν από αύριο και τα συνδικάτα δεν αποκλείουν να εκδηλωθούν ακόµη και βίαιες αντιδράσεις.

Η διαχείριση της κατάστασης, όπως εκµυστηρεύονται ανώτατες κυβερνητικές πηγές, είναι εξαιρετικά δύσκολη. «Δεν υπάρχουν πολλά πράγµατα που µπορούµε να κάνουµε», προσθέτουν παρατηρώντας µε αµηχανία να µορφοποιείται αιφνιδίως και µε δυναµικό τρόπο µια κοινωνική αντιπολίτευση, η οποία διαβρώνει τα θεµέλια όχι µόνο της κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ.

 

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Κυριακή, Οκτώβριος 16th, 2011 at 09:50 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply