Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αναδρομικές περικοπές αποδοχών για τους καταληψίες υπουργείων

Οκτώβριος 16th, 2011 by Χρήστος Μίμης

«Νυν υπέρ πάντων αγών» λέει από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ

Αναδρομικές περικοπές αποδοχών για τους καταληψίες υπουργείωνΦρένο στις καταλήψεις υπουργείων προσπαθεί να βάλει η κυβέρνηση. Επειτα από κυβερνητική σύσκεψη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλ. Μόσιαλος, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί για περικοπές αποδοχών όσους υπαλλήλους συμμετέχουν σε αυτή τη μορφή κινητοποιήσεων και μάλιστα αναδρομικά από την έναρξη τους.

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ τραβάει κι άλλο το σκοινί, δηλώνοντας θα κλιμακώσει την αντίδραση της και ότι από τη Δευτέρα θα βρίσκονται υπό κατάληψη όλα τα κτίρια των υπουργείων. «Νυν υπέρ πάντων ο αγών», λένε οι εκπρόσωποι της.

Στην ανακοίνωση του κ. Μόσιαλου επισημαίνεται ότι «οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων ως μορφή συνδικαλιστικής κινητοποίησης με απόφαση ή κάλυψη συνδικαλιστικών οργανώσεων θεωρούνται απεργίες, οι οποίες είναι προφανώς παράνομες και καταχρηστικές».

«Η παράνομη και καταχρηστική απεργία», συνεχίζει η ανακοίνωση, «συνεπάγεται αντίστοιχη περικοπή αποδοχών και η περικοπή αυτή θα γίνει από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών ή τον εκκαθαριστή αποδοχών για όλες τις καταλήψεις από την έναρξη τους».

This entry was posted on Κυριακή, Οκτώβριος 16th, 2011 at 16:40 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply