Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

ΙΣΑ: «Ηλεκτροσόκ» σε 1 εκατ. ασθενείς από τη ΔΕΗ

Οκτώβριος 14th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Δραματικές διαστάσεις επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας ότι θα έχει για τη ζωή χιλιάδων ασθενών η απόφαση της κυβέρνησης να αποστείλει το «χαράτσι» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ καθώς όσοι δεν έχουν να πληρώσουν θα μείνουν χωρίς ρεύμα

Η ώρα αποστολής των «φορτωμένων» με την έκτακτη εισφορά λογαριασμών της ΔΕΗ πλησιάζει. Πάνω από 1 εκατ. ασθενείς μπορεί να κινδυνεύσουν εάν δεν έχουν ρεύμα να συντηρήσουν τα φάρμακά τους επειδή δε θα μπορέσουν να πληρώσουν τα χαράτσια αυτά που θα έρθουν από τη ΔΕΗ προειδοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ).

Οι γιατροί τονίζουν ότι πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπων χρονίως πάσχοντες χρησιμοποιούν φάρμακα και άλλες θεραπευτικές αγωγές (π.χ. οξυγόνο) που η διακοπή του ηλεκτρισμού στην οικεία τους θα έχει ως αποτέλεσμα σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους.

Τα συνήθη φάρμακα που χρειάζονται ψύξη για την διατήρηση τους είναι αντιβιοτικά, σιρόπια, καθαρτικά, εμβόλια, οροί, ερυθροποιητίνες, αντικαρκινικά, ινσουλίνες κ.α.

Επίσης χρόνιοι αναπνευστικοί ασθενείς χρησιμοποιούν συσκευές οξυγόνου και εισπνεόμενα φάρμακα, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν ηλεκτρικά στρώματα (για αποφυγή κατακλίσεων) και μηχανήματα κατ’ οίκον κινησιοθεραπείας που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια.

«Από όλα αυτά κατανοεί κανείς τις δραματικές διαστάσεις που θα έχει η διακοπή ρεύματος πάνω στην υγεία των ασθενών αυτών» τονίζουν τα μέλη του ΙΣΑ.

 

www.iatropedia.gr

This entry was posted on Παρασκευή, Οκτώβριος 14th, 2011 at 14:21 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply