Η ΜΚΟ ΝΕΟΙ σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 10.30π.μ – 2.00μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης, εν όψει του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας διατροφής με θέμα «ΤΡΩΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ»

«Είμαι ό,τι τρώω», μια τόσο μικρή φράση με τόσο μεγάλο νόημα. Ιδιαιτέρα στις μέρες μας, αξίζει να της δώσουμε μεγαλύτερη σημασία. Καθημερινά βρισκόμαστε σε έναν αγώνα δρόμου, για να προλάβουμε τις υποχρεώσεις μας που τρέχουν, παραμελώντας την πιο σημαντική ίσως υποχρέωση στον εαυτό μας. Να του δώσουμε την ενεργεία που χρειάζεται με το σωστό τρόπο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η παχυσαρκία να αποτελεί πλέον ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας. Ιδιαίτερα στη χώρα μας, τα ποσοστά παχυσαρκίας παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση. Τα ελληνόπουλα είναι τα πιο παχύσαρκα παιδιά σε ευρωπαϊκό επίπεδο αφού 4 στα 10 παιδιά αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της παχυσαρκίας. Αντίστοιχα στους ενήλικες το 35,2% του γενικού πληθυσμού στη χώρα μας είναι υπέρβαρο, ενώ το 22,5% παχύσαρκοι. Σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτιμάται ότι το 2015, θα είναι υπέρβαροι περίπου 2,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι και πάνω από 700 εκατομμύρια θα είναι παχύσαρκοι!

Η μη κυβερνητική οργάνωση Νέοι Ευρωπαίοι Οργανωμένοι Ικανοί με το διακριτικό τίτλο “Ν.Ε.Ο.Ι” με την υποστήριξη του παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος(E.E.Φ.Ι.Ε.), διοργανώνουν την Παρασκευή 14-10-2011, στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας κατά της παχυσαρκίας (που γιορτάζεται στις 16 Οκτωβρίου), streetaction με σκοπό την ενημέρωση του κοινού και κυρίως των νέων ανθρώπων πάνω σε θέματα διατροφικών συνηθειών.

Τόσο η μη κυβερνητική οργάνωση Ν.Ε.Ο.Ι. όσο και το παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. δραστηριοποιούνται έντονα γύρω από θέματα ιατροκοινωνικού ενδιαφέροντος. Δεδομένου ότι τα ποσοστά παχυσαρκίας στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα υψηλά στους νέους ανθρώπους, θεωρήσαμε αναγκαία την ενεργοποίηση μας γύρω από αυτόν τον τομέα.

Για τον λόγο αυτό, η πρόεδρος της οργάνωσης ΝΕΟΙ, κ. Άννα Ευθυμίου, μαζί με μέλη και εθελοντές της οργάνωσης και της Ε.Φ.Ι.Ε.Ε. θα βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στην πλατεία Αριστοτέλους από τις 10.00 π.μ έως τις 2.00 μ.μ. όπου παιδιά & νέοι μπορούν να επισκεφτούν και να ενημερωθούν για τις σωστές διατροφικές συνήθειες, να μάθουν βασικούς κανόνες σωστής διατροφής μέσω ενημερωτικού υλικού που θα μοιραστεί. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην ηλεκτρονική έρευνα με τη συμπλήρωση σχετικού διαδικτυακού ερωτηματολογίου σχετικά με τις διατροφικές μας συνήθειες, στο πλαίσιο διεξαγωγής έρευνας κοινού υπό την επιστημονική επίβλεψη της Μαρίας Μυρωνίδου – Τζουβελέκη, Καθηγήτριας Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Ως μία συμβολική κίνηση, οι εθελοντές και τα μέλη της οργάνωσης θα μοιράζουν και από ένα μήλο στους επισκέπτες του περιπτέρου, για να τονίζουν την αξία των φρούτων στις διατροφικές μας συνήθειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.