Φαίνεται ότι η Δυτική Μακεδονία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Ανδρέα Λεούδη, ο οποίος έχει χρόνια δράση στην περιοχή και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από τη Συγγρού, θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή. Ποιος θα είναι ο ρόλος του; Γιατί το κόμμα θα τον επιλέξει; Ποιές είναι οι σχέσεις του με στελέχη της περιοχής; Γιατί αισθάνεται δικαιωμένος;

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το στρατηγείο της Συγγρού τον προορίζει να αναλάβει την Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, όταν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τα ηνία της χώρας, και από ότι πιστεύουν οι επιτελείς του κόμματος θα είναι πολύ σύντομα. Όπως αναφέρουν οι πηγές που προέρχονται από άτομα πολύ κοντά στον Πρόεδρο, Αντώνη Σαμαρά αναφέρουν ότι ο Ανδρέας Λεούδης είναι ένα άτομο το οποίο πέτυχε πάρα πολλούς στόχους ως Γενικός Γραμματέας, διαχειρίστηκε επιτυχώς το ΕΣΠΑ αλλά και πρόσφερε έργο στη Δυτική Μακεδονία, ενώ πριν από ένα χρόνο εκλέχθηκε σε πολύ καλή θέση στο πολιτικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης, στήριξε στην ηγεσία του κόμματος τον σημερινό Πρόεδρο, Αντώνη Σαμαρά ενώ διατηρεί άριστες σχέσεις με πολλά στελέχη και αυτοδιοικητικούς της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας με πολλές επαφές και οι επισκέψεις του είναι αρκετά συχνές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ανδρέας Λεούδης θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος για όλα όσα τον κατηγορούσε ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας που διορίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Κίρκος, ενώ έσκυψε στα προβλήματα της Δυτικής Μακεδονίας, όσο κανένας από τους προκατόχους του, όσο και τους διαδόχους του, ισχυρίζεται κορυφαίο επιτελικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Το όλο σκηνικό που διαμορφώνεται από πολλούς κύκλους της Νέας Δημοκρατίας με την επικείμενη δικαίωση του Κώστα Καραμανλή, ευνοεί εκ των πραγμάτων και τον κουμπάρο του και στενό του φίλο, Ανδρέα Λεούδη, ο οποίος πλέον δεν σταματά να ισχυρίζεται σε πολιτικούς του φίλους στο κόμμα αλλά και στη Θεσσαλονίκη, ότι αδίκως κατηγορήθηκε για το έργο του στη Δυτική Μακεδονία. Όσο αφορά τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή, φαίνεται ότι είναι διχασμένα. Υπάρχουν στελέχη που είναι ένθερμοι υποστηρικτές, φίλοι και οπαδοί του Ανδρέα Λεούδη, όπως επίσης υπάρχουν και οργισμένοι εχθροί του και άνθρωποι που απεχθάνονται να δούνε τον πολιτικό σε μια θέση ευθύνης. Μάλιστα, οι ίδιοι θεωρούν ότι ο πρώην Γενικός Γραμματέας έχει ακόμη πολιτική παρέμβαση στην περιοχή και διαμορφώνει καταστάσεις, έστω και παρασκηνιακά. Οι ένθερμοι υποστηρικτές του, εξαίρουν το έργο του και μάλιστα, επιβεβαιώνουν του γεγονός ότι η ανάπτυξη επί Ανδρέα Λεούδηήταν ραγδαία και η διαχείριση του ΕΣΠΑ ήταν πολλάκις καλύτερη από τους διαδόχους του, για τους οποίους θεωρούν ότι αδράνησαν.

Από τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία θα δημιουργήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, με άγνωστο φυσικά το χρονικό σημείο. Τα παραπάνω δείχνουν ότι οΑνδρέας Λεούδης θα αξιοποιηθεί και μάλιστα σε θέση ευθύνης που γνωρίζει το αντικείμενό της. Η αξιοποίηση στελεχών προσκείμενα στον Καραμανλή είναι νόμος πλέον για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ οι άριστες σχέσεις του πρώην Γενικού Γραμματέα με κορυφαία στελέχη της παράταξης του ανοίγουν το δρόμο. Άλλωστε, κατά την παράδοση της Περιφέρειας στοΓιώργο Κίρκο είχε τονίσει ότι θα επιστρέψει…

 

Μιχάλης Αγραφιώτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.