Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απολύσεις μέσω κατάργησης 150.000 θέσεων στο Δημόσιο

Οκτώβριος 13th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Πρώτοι στη σειρά 70.000 υπάλληλοι 300 οργανισμών

Η οργανική θέση είναι αυτή που εξασφαλίζει κυρίως τη μονιμότητα και την εργασία στο Δημόσιο. Αυτή είναι και ο επόμενος στόχος κυβέρνησης-τρόικας για να μειώσουν τον αριθμό των υπαλλήλων.

Μέσα στον Οκτώβριο, πιθανότατα στις 20 του μήνα, μαζί με τις διατάξεις για την εφεδρεία σχεδιάζεται και σχετική ρύθμιση για την κατάργηση των οργανικών θέσεων που χαρακτηρίζονται κενές. Ο αριθμός τους είναι περίπου 150.000.

Μετά την κατάργηση αυτών των θέσεων όσοι μόνιμοι υπάλληλοι κριθούν πλεονάζοντες δεν θα μπορούν να καταλάβουν κάποια θέση και έτσι πάνε απευθείας στο καθεστώς της εφεδρείας που ουσιαστικά σημαίνει απόλυση μερικούς μήνες μετά.

Παράλληλα θεσμοθετείται ο όρος του Κρατικού Υπαλλήλου. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες μετακινήσεις προσωπικού από τη μια υπηρεσία στην άλλη, αλλά και από το ένα υπουργείο στο άλλο, κάπως έτσι θα αλλάξει και ο όρος μετάταξη. Αυτή πλέον θα είναι υποχρεωτική για όλους όποτε ζητείται.

Πριν αρχίσουν οι μετατάξεις για να πληρωθούν οι κενές θέσεις θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αξιολόγηση 300 οργανισμών ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ μη κερδοσκοπικών , ΑΕ του ευρύτερου Δημόσιου τομέα κλπ.

Οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις οργανισμών βάζουν στο στόχαστρο 70.000 υπάλληλους οι οποίοι θα αξιολογηθούν και αφού θα έχουν καταργηθεί οι οργανικές θέσεις δεν θα μπορούν να μετακινηθούν πλην ελαχίστων και έτσι όσοι βρεθούν εκτός στην καλύτερη περίπτωση θα απολυθούν μέσω… εφεδρείας.

Newsit

This entry was posted on Πέμπτη, Οκτώβριος 13th, 2011 at 11:01 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply