Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χιλιάδες Ελληνόπουλα έχουν σελίδα στο Facebook από την ηλικία των 5 ετών!

Οκτώβριος 12th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ακόμα και από τη νηπιακή ηλικία των πέντε ετών χιλιάδες Ελληνόπουλα όχι μόνο “σερφάρουν” απροστάτευτα στο διαδίκτυο αλλά διαθέτουν και λογαριασμούς σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook

Σύμφωνα με σχετική έρευνα μέσω διαδικτυακού ερωτηματολογίου που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στην πλειοψηφία των νηπιαγωγείων (76%) τουλάχιστον ένα στα δέκα νήπια χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο εκτός σχολείου.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.319 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα και οι απαντήσεις τους κατέδειξαν πως σε ένα από τα τέσσερα νηπιαγωγεία, τρία στα δέκα νήπια χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, ενώ σε ένα στα δέκα νηπιαγωγεία το ποσοστό των νηπίων που κάνουν χρήση του Διαδικτύου εκτός σχολείου εκτοξεύεται στο 50%.

Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι στο 10% των νηπιαγωγείων, ένα στα δέκα νήπια έχει δικό του κινητό τηλέφωνο, ενώ δυο παιδιά στα δέκα στο 14% των νηπιαγωγείων διαθέτουν προφίλ σε κάποια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Στο Δημοτικό, τουλάχιστον ένας στους τέσσερις μαθητές χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο εκτός σχολείου, ενώ το ποσοστό αυτό φτάνει το 50% σε περισσότερο από το μισό του συνόλου των σχολικών μονάδων.
Στο 19% των δημοτικών σχολείων που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο, τα παιδιά που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο εκτός σχολείου κυμαίνονται από ποσοστό 80% έως και 100%.
Στα ύψη είναι και τα ποσοστά χρήσης κινητής τηλεφωνίας, αφού τουλάχιστον στα μισά δημοτικά εννιά στους δέκα μαθητές δηλώνουν κάτοχοι κινητού τηλεφώνου.
Στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, το Διαδίκτυο εκτός σχολείου χρησιμοποιείται από το 88% των μαθητών.
Επί της συντριπτικής πλειοψηφίας των σχολείων (97%), επτά με δέκα μαθητές διαθέτουν δικό τους κινητό τηλέφωνο.
Στα έξι από τα 10 γυμνάσια/λύκεια της χώρας, τουλάχιστον επτά στους δέκα μαθητές έχουν προφίλ σε κάποιο ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης.
Σε ποσοστό 73% των σχολείων, κατά μέσο όρο έξι με επτά στους δέκα μαθητές έχουν προφίλ στο Facebook.

Όπως επισημαίνει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν την άμεση ανάγκη να ενημερωθούν οι κηδεμόνες των ανηλίκων χρηστών για τις διαδραστικές τεχνολογίες, έτσι ώστε “να γνωρίζουν τα οφέλη και τους δυνάμενους κινδύνους και να κατανοήσουν τους λόγους που ωθούν τους ανήλικους χρήστες από τόσο μικρή ηλικία στη χρήση του Διαδικτύου.”

 

www.cosmo.gr

This entry was posted on Τετάρτη, Οκτώβριος 12th, 2011 at 14:27 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply