Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Ανοίγουν” τα επαγγέλματα από το Υπουργικό

Οκτώβριος 12th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Το θέμα της απελευθέρωσης των μεταφορών, μεταξύ των οποίων και του επαγγέλματος των ταξί, θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, σήμερα, Τετάρτη, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που θα συνεδριάσει στις 11 το πρωί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ειδικότερα, η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

1. Προσχέδιο Νόμου για την Ίδρυση Επιστημονικών Εταιρειών των Ιατρικών Ειδικοτήτων, Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Επιστημών Υγείας του ΚΕΣΥ, την απόκτηση Ιατρικής Ειδικότητας και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση Ιατρών. (Α. Λοβέρδος).

2. Σχέδιο νόμου: Εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας προς την Οδηγία 2009/52/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 18.6.2009 σχετικά με την «Επιβολή ελαχίστων προτύπων όσον αφορά τις κυρώσεις και τα μέτρα κατά των εργοδοτών που απασχολούν παράνομα διαμένοντες πολίτες τρίτων χωρών», προκειμένου να καταπολεμηθεί η παράνομη μετανάστευση και λοιπές διατάξεις. (Γ. Κουτρουμάνης).

3. Σχέδιο νόμου: Κανόνες ελεύθερης παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκίνητα (Νέα ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης μέχρι εννέα (9) θέσεων) και Μοτοσικλέτες Δημόσιας Χρήσης (Μ.Δ.Χ.). (Γ. Ραγκούσης).

4. Σχέδιο νόμου: Καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας. (Μ. Παπαϊωάννου)

5. Σχέδιο νόμου «για τη μεταφορά στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2005/35/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου σχετικά με τη ρύπανση από τα πλοία και τη θέσπιση κυρώσεων, περιλαμβανομένων των ποινικών κυρώσεων, για αδικήματα ρύπανσης, η οποία τροποποιήθηκε με την Οδηγία 2009/123/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Οκτωβρίου 2009». (Μ. Παπαϊωάννου).

6. Σχέδιο νόμου: Δικαίωμα των εργαζομένων στην ενημέρωση και διαβούλευση σε κοινοτικής κλίμακας επιχειρήσεις και ομίλους επιχειρήσεων σε συμμόρφωση προς την Οδηγία 2009/38/ΕΚ/6.5.2009. (Γ. Κουτρουμάνης).

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει και σήμερα τις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις του με στελέχη της κυβέρνησης. Πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, θα συναντηθεί, στις 10.30 π.μ., με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο και στις 3 μ.μ. με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

AΠΕ – ΜΠΕ

This entry was posted on Τετάρτη, Οκτώβριος 12th, 2011 at 08:06 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply