Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τις φωτογραφίες των πέντε φερόμενων ως αδίστακτων ληστών και βιαστών που είχαν σκορπίσει σε όλα τα νότια προάστια της Αθήνας τον τρόμο και το φόβο. Σύμφωνα λοιπόν με την αστυνομία αυτοί είναι τα κτήνη που είχαν βιάσει τη γυναίκα μπροστά στα μάτια του συζύγου της και των ανήλικων παιδιών στην περιοχή της Γλυφάδας.

Πρόκειται για την άγρια ομάδα αλλοδαπών που το τελευταίο διάστημα είχαν εισβάλει σε δεκάδες σπίτια τα οποία λήστευαν, αλλά δεν έμεναν μόνο σε αυτό, καθώς σε πολλές περιπτώσεις κακοποιούσαν με πρωτοφανή αγριότητα τα θύματά τους.

Αυτό που προκαλεί σοκ είναι πώς ένας εκ των φερόμενων δραστών είναι μόλις 15 χρονών, ένα μικρό παιδί δηλαδή που σύμφωνα με την αστυνομία έχει διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα. Και δεν είναι ο μοναδικός, καθώς και οι υπόλοιποι συλληφθέντες δεν ξεπερνούν σε ηλικία τα 24χρόνια.

Αυτά είναι τα στοιχεία τους και οι σοκαριστικές τους ηλικίες

Αλέξανδρο ΠΕΠΑ του Δημητερ και της Βαλεντίνα, γεν το 1990 στην Αλβανία, κάτοικο Νέου Κόσμου
Ερμιρ ΜΕΤΑ του Μπιλπιλ και της Βέρα, γεν. το 1991 στην Αλβανία, κάτοικο Παγκρατίου
Ερβιστ ΜΕΤΑ του Μπιλπιλ και της Βέρα, γεν. το 1996 στην Αλβανία, κάτοικο Παγκρατίου
Ενεα ΠΑΝΟ του Αντον και της Μαρία, γεν. το 1987 στην Αλβανία, κάτοικο Νέου Κόσμου
Σωκράτη ΜΕΝΙΚΟ του Jorgjl και της Anaca, γεν. το 1989 στην Αλβανία, κάτοικος Νέου Κόσμου
16χρονη, Ελληνίδα, κάτοικο Αθηνών.

Πώς έφθασαν σε αυτούς οι αστυνομικές αρχές

Οι δράστες σύμφωνα με πληροφορίες, προμηθεύονταν όπλα από έναν λαθρέμπορο στη Λούτσα, ενώ τα κλοπιμαία τα πουλούσαν σε κλεπταποδόχους στην Ομόνοια, ενώ όσον αφορά στα 14 αυτοκίνητα, προμήθευαν έναντι χρηματικής αμοιβής άλλες συμμμορίες. Η αστυνομία έφθασε στους κακοποιούς μέσω ενός κινητού και την ανάλυση των κλήσεων που έγινε. Το κινητό αυτό το είχαν αρπάξει σε μία ληστεία, αλλά δεν το απενεργοποίησαν και απλά το έδωσαν σε φίλους τους στην Λαμία.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν δρούσαν όλοι μαζί, αλλά ανά ομάδες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, και είχαν στόχους κυρίως τα νότια προάστια (Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Άλιμο, Αργυρούπολη, Κορωπί, Παλαιό Φάληρο, Βούλα), ενώ εξιχνιάσθηκαν ληστείες σε σπίτια από μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης στου Παπάγου και στην Αγία Παρασκευή. Σε μία περίπτωση είχαν μπει σε ένα κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ηλιούπολης και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 80.000 ευρώ.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αλλοδαποί κυρίως, από την Αλβανία δρούσαν εδώ και ένα εξάμηνο περίπου, έμπαιναν σε σπίτια πολιτών, βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, είτε από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες και κυρίες εισόδους είτε παραβιάζοντας αυτές, και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά – ηλεκτρικά είδη και φυσικά τα αυτοκίνητα των θυμάτων συνολικά 14 σε αριθμό.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας έχουν εξιχνιασθεί είκοσι τρεις (23) ένοπλες ληστείες, με τη χρήση Καλάσνικοφ, πιστολιών ή/και μαχαιριών, που αφορούν έξι (6) ληστείες στη Γλυφάδα, πέντε (5) ληστείες στον Άλιμο, τρεις (3) ληστείες στην Ηλιούπολη, μία (1) ληστεία στον Άγιο Δημήτριο, μια (1) ληστεία στη Βούλα, μία (1) ληστεία στην Αργυρούπολη, μία (1) ληστεία στο Κορωπί, τρεις (3) ληστείες στο Παλαιό Φάληρο, μία (1) ληστεία στου Παπάγου, μία (1) ληστεία στην Αγία Παρασκευή

Συνολικά έχουν συλληφθεί έξι (6) άτομα, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο, άγνωστοι μέχρι στιγμής. Από τους συλληφθέντες, οι πέντε (5) είναι νεαροί άνδρες αλβανικής καταγωγής και η έκτη, είναι μία δεκαεξάχρονη (16η) κοπέλα, ελληνικής καταγωγής.

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΩΣ ΔΡΑΣΤΩΝ

Αλέξανδρος ΠΕΠΑ
Αλέξανδρος ΠΕΠΑ

 

Ερμιρ ΜΕΤΑ
Ερμιρ ΜΕΤΑ

Για να ξετυλιχθεί το κουβάρι αυτής της άγριας εγκληματικής οργάνωσης, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε μεγάλη επιχείρηση την Δευτέρα ξεκινώντας από το νέο κόσμο, όπου εντοπίστηκαν στο προαύλιο ενός υπό κατάληψη Επαγγελματικού Λυκείου, και συνελήφθησαν δύο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (Ερμιρ ΜΕΤΑ, Ερβιστ ΜΕΤΑ).

Άλλα δύο (2) μέλη (Αλέξανδρο ΠΕΠΑ και η 16χρονη Ελληνίδα) εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης Super Market στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο Νέο Κόσμο, όπου στάθμευσαν κλεμμένο αυτοκίνητο, μάρκας Mercedes, το οποίο είχαν αφαιρέσει την 27.09.2011 από την περιοχή της Γλυφάδας, μετά από ένοπλη ληστεία σε διαμέρισμα. Τα άλλα δυο τελευταία μέλη συνελήφθησαν σε οδούς του Νέου Κόσμου και του Παγκρατίου, ύστερα από εκτεταμένες αστυνομικές αναζητήσεις.

Ερβιστ ΜΕΤΑ
Ερβιστ ΜΕΤΑ

 

Ενεα ΠΑΝΟ
Ενεα ΠΑΝΟ

Σε έρευνες που επακολούθησαν στο κλεμμένο αυτοκίνητο, καθώς και σε διαμερίσματα που διέμεναν, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν τα εξής:

Στο κλεμμένο αυτοκίνητο, μάρκας Mercedes, ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με επτά (7) φυσίγγια, καθώς και ένα (1) μαχαίρι.
Σε διαμέρισμα της οδού Αγγύλης 27, στο Νέο Κόσμο, που διέμενε ο Αλέξανδρο ΠΕΠΑ με τη 16χρονη Ελληνίδα, δύο (2) Καλασνικοφ με γεμιστήρες των 27 και 28 φυσιγγίων αντίστοιχα, ενενήντα τρία (93) φυσίγγια για Καλάσνικοφ, ένα (1) πτυσσόμενο μεταλλικό γκλομπ, κάλυκες και βολίδες, ένα (1) μαχαίρι, μικροποσότητα ινδικής κάνναβης, καθώς και πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών
Σε διαμέρισμα της οδού Βουτσινά 26, στο Νέο Κόσμο, που διατηρούσε ο Αλέξανδρο ΠΕΠΑ, έξι (6) φυσίγγια.
Σε διαμέρισμα της οδού Μανδροκλέους 23-25, στο Νέο Κόσμο, που διατηρούσε ο Ενεα ΠΑΝΟ, κλειδιά αυτοκινήτων.
Σε διαμέρισμα της οδού Αλεξανδρίας 63, στο Νέο Κόσμο, που διατηρούσε η 16χρονη Ελληνίδα, τρεις (3) σελίδες με αποκόμματα ηλεκτρονικών εφημερίδων με ληστείες που είχαν διαρπάξει η εγκληματική οργάνωση.

Σωκράτης ΜΕΝΙΚΟ
Σωκράτης ΜΕΝΙΚΟ

Επιπλέον στην κατοχή τους κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα, που ανήκουν στην ιδιοκτησία στενού συγγενικού προσώπου του Ενεα ΡΑΝΟ, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσα μετάβασης και διαφυγής από χώρους ληστειών, καθώς και για τη μεταφορά των κλοπιμαίων.

Στον Ερμιρ ΜΕΤΑ, έχουν επιβληθεί, με διάταξη του Ανακριτή, περιοριστικοί όροι εμφάνισης, δύο φορές κάθε μήνα, για υποθέσεις ναρκωτικών.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, κατά περίσταση, είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη ληστειών, κατ΄ εξακολούθηση διάπραξη ληστειών, παράνομη κατοχή όπλων βαρέως τύπου, παράνομη κατοχή ναρκωτικών, αντίσταση κατά αστυνομικών και βιασμό.

 

Newsit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.