Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σενάρια για το Ελληνικό κούρεμα

Οκτώβριος 11th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Αντίθετος με τα σενάρια μεγαλύτερου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους δηλώνει ο επικεφαλής της ένωσης γερμανικών τραπεζών (BDB), Μίχαελ Κέμερ, σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD

Οι συζητήσεις που διεξάγονται για το πρόβλημα του ελληνικού χρέους ερήμην της κυβέρνησης, προκαλούν ανησυχία στην ΑθήναΥποστηρίζει ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να εμμείνουν στο συμφωνηθέν την 21η Ιουλίου 21%, προτού εξετάσουν επιπρόσθετα βήματα και δηλώνει, πως η Ευρώπη θα πρέπει να εξετάσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μόνο ανά περίπτωση και όχι συνολικά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας τη Δευτέρα στην αυστριακή τηλεόραση επιβεβαίωσε ότι συζητείται το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένο μέγεθος αν και άφησε να εννοηθεί ότι το ποσοστό θα είναι μεγαλύτερο του 21%.

Κατά του υπερβολικού «κουρέματος» του ελληνικού χρέους τάχθηκε ο στενός συνεργάτης και σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι».

Στο μεταξύ, Γερμανία και Γαλλία προετοιμάζουν από κοινού – χωρίς τη συνδρομή της Ελλάδας και των άλλων εταίρων – ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στη χώρα μας και στην Ευρωζώνη, που θα το παρουσιάσουν στην επόμενη σύνοδο κορυφής, στις 23 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, οι δύο χώρες έχουν αποφασίσει να υπάρχει εμπιστευτικότητα στις μεταξύ τους συζητήσεις. Στο ερώτημα εάν θα ενημερωθεί ο έλληνας πρωθυπουργός, απάντησε ότι το σχέδιο αφορά όλη την Ευρωζώνη και όχι μία χώρα μόνο.

Οι συζητήσεις που διεξάγονται για το πρόβλημα του ελληνικού χρέους ερήμην της κυβέρνησης, προκαλούν ανησυχία στην Αθήνα. Ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να δείξει ότι η κυβέρνηση συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις μεταβαίνει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπέι.

 

ΣΚΑΪ

This entry was posted on Τρίτη, Οκτώβριος 11th, 2011 at 12:30 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply