Tην Τετάρτη η Βραζιλία γιορτάζει…

Με ένα μεγάλο πάρτι οι αρχές του Ρίο ντε Τζανέιρο σκοπεύουν να γιορτάσουν τα 80ά γενέθλια του αγάλματος του Χριστού Λυτρωτή που δεσπόζει πάνω από την πόλη και αποτελεί “σήμα κατατεθέν” της Βραζιλίας.

“Οι εκδηλώσεις της Τετάρτης θα μείνουν αξέχαστες. Το υπόσχομαι”, δήλωσε ο πατέρας Ομάρ Ραπόζο, επικεφαλής της ιεραποστολής που στεγάζεται στη βάση του αγάλματος.

Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επισκεφθεί το άγαλμα, ύψους 38 μέτρων, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του όρους Κορκοβάντο. Κάθε ημέρα 4.000 άνθρωποι ανεβαίνουν με τελεφερίκ, απολαμβάνοντας την εικοσάλεπτη διαδρομή πάνω από την πόλη.

“Ο Χριστός ανοίγει τα χέρια του. Στέκεται εκεί εκπροσωπώντας την ζωή, την αγάπη, την ελπίδα”, τόνισε ο ιερέας που λειτουργεί συχνά στο μικρό παρεκκλήσι του αγάλματος.

Το άγαλμα, το μεγαλύτερο Art Deco άγαλμα στον κόσμο, σχεδιάστηκε από τον τοπικό αρχιτέκτονα Χέιτορ ντα Σίλβα και τον καλλιτέχνη Κάρλος Οσβαλντ και αποδόθηκε από τον γάλλο γλύπτη Πολ Λαντόβσκι. Η κατασκευή του κράτησε από το 1922 ως το 1931.

Την ημέρα των γενεθλίων το άγαλμα θα φωταγωγηθεί και στο πάρκο Φλαμένγκο μπροστά του θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.