Εφοδιασμένη με φωτοβολταϊκά πάνελ θα είναι η οροφή

Οικολογικό στολίδι το αεροδρόμιο του ΚουβέιτΤο Foster + Partners, το ίδιο αρχιτεκτονικό γραφείο που είναι πίσω από τα νέα γραφεία της Apple, ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά του για το νέο διεθνές αεροδρόμιο του Κουβέιτ, με τα οποία θα αυξήσει την χωρητικότητα του, ενώ παράλληλα θα το καταστήσει σημείο αναφοράς οικολογικού κτιρίου.

«Το σχέδιό του έχει τις ρίζες της στην αίσθηση που σου αφήνει ο τόπος, ανταποκρινόμενο στο κλίμα ενός από τα πιο καυτά κατοικήσιμα περιβάλλοντα στη γη και εμπνευσμένο από τις τοπικές μορφές και υλικά», υποστηρίζει το γραφείο Foster + Partners.

Ο νέος τερματικός σταθμός θα διαθέτει σχέδιο σε σχήμα τριφυλλιού με τις πύλες αναχώρησης να σχηματίζουν τρία συμμετρικά φτερά. Το αεροδυναμικής εμφάνισης κτίριο θα περιλαμβάνει ένα δραματικά ψηλό κεντρικό χώρο 25 μέτρων, με τους εξωτερικούς τοίχους να εκτείνονται στα 1,2 χιλιόμετρα.

Τα τζάμια θα φιλτράρουν το φως της ημέρας και θα εκτρέπουν την άμεση ηλιακή ακτινοβολία, ενώ ένα κουβούκλιο που θα υποστηρίζεται από τσιμεντένιες στήλες θα προσφέρει σκιά στους εξωτερικούς δημόσιους χώρους και εισόδους. Στην περιοχή παραλαβής αποσκευών θα υπάρχει έντονα το στοιχείο του νερού, και η οροφή θα είναι εφοδιασμένα με φωτοβολταϊκά πάνελ για τη συγκομιδή της ηλιακής ενέργειας.

Το γραφείο Foster + Partners έχει ως στόχο την αξιολόγηση LEED Gold, ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα πράσινης πιστοποίησης κτιρίων. Αν ο στόχος του επιτευχθεί, ο τερματικός σταθμός του Κουβέιτ θα γίνει ο πρώτος στον κόσμο που θα έχει επιτύχει ένα τέτοιο επίπεδο περιβαλλοντικής πιστοποίησης.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Κουβέιτ θα δέχεται κάθε χρόνο 13 εκατομμύρια επιβάτες στους χώρους του, με την ευελιξία να φιλοξενηθούν από 25 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ με περαιτέρω ανάπτυξη θα φθάνει μέχρι και τους 50 εκατομμύρια.

www.proho.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.