Ακέφαλο επί δεκαπέντε ολόκληρες ημέρες είναι το νοσοκομείο Γρεβενών, καθώς αποχώρησε ο αποπεμφθείς διοικητής, αλλά δεν τοποθετήθηκε ακόμη ο καινούργιος

Ο απερχόμενος διοικητής Μιχάλης Γαβρίδης, έφυγε οριστικά από το νοσοκομείο στις 26 Σεπτεμβρίου, οπότε είχε δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η απόφαση της αντικατάστασής του. Δεν φρόντισε όμως η πολιτική ηγεσία να εγκαταστήσει συγχρόνως – ή λίγο νωρίτερα προκειμένου να ενημερωθεί – το νέο διοικητή Κυριάκο Σημαδόπουλο.

Να σημειωθεί ότι για την ανάληψη των καθηκόντων από το νέο διοικητή απαιτείται δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ. Αυτή η δημοσίευση όμως δεν έγινε, ούτε είναι γνωστό ακόμη πόσο χρόνο θα χρειαστεί. Παρατηρείται μία απόλυτη προχειρότητα και αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, στο ευαίσθητο τομέα της δημόσιας υγείας, καθώς αφήνει το νοσηλευτικά ιδρύματα στον «αυτόματο πιλότο», σε μια εποχή ιδιαιτέρως κρίσιμη για τα δημόσια νοσοκομεία.

Και είναι πολύ καθοριστική αυτή η περίοδος, καθώς τα νοσοκομεία πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες με το νέο νοσήλιο, με τα νέα δεδομένα στα φάρμακα κ.λ.π.

Σ’ αυτή τη μεταβατική κατάσταση που αλλάζουν όλα στα νοσοκομεία, η κυβέρνηση δεν απαξιώνει μόνο με την πολιτική της το ΕΣΥ και τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά αδιαφορεί και για την εγκατάσταση των νέων διοικητών.
Υπενθυμίζεται τέλος, ότι η συγκεκριμένη «αλλαγή φρουράς» στο γειτονικό νοσοκομείο, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς «ξήλωσαν» έναν διοικητή που άφησε πίσω του θετικό έργο και προσπάθησε να βάλει τάξη στο νοσοκομείο Γρεβενών.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.