Η Παιδεία στα…καλύτερά της…

Σε θέση μάχης βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί εξ αιτίας του νέου μισθολογίου που όπως λέει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) σε ανακοίνωσή της «ξεθεμελιώνει τα πάντα στο δημόσιο». Συγκεκριμένα, τονίζει ότι γίνονται μεγαλύτερες μειώσεις στις αποδοχές των εκπαιδευτικών, που ξεπερνούν, όπως λένε, ακόμα και το 40%. Όπως τονίζουν οι καθηγητές οι μειώσεις αφορούν «ετήσιο καθαρό εισόδημα που ξεκινά μόλις από τις 8.500 ευρώ και μείωση από 20-40% ανάλογα με το μισθολογικό κλιμάκιο, από τις ήδη χαμηλές αμοιβές των εκπαιδευτικών. Καταργούνται τα επιδόματα των εκπαιδευτικών (εξωδιδακτικής απασχόλησης και διδακτικής προετοιμασίας) που δεν χαρίστηκαν από τις κυβερνήσεις αλλά η χορήγησή τους ήταν αποτέλεσμα των δύο δίμηνων απεργιών των εκπαιδευτικών το 1997 και το 2006».

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν:

1. Στο συλλαλητήριο (ήδη έχει εξαγγελθεί από την ΠΟΕ-ΟΤΑ) την Τρίτη 11/10/11 στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.

2.Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 13/10/11 στις 1 μμ στα Προπύλαια, στο οποίο θα συμμετάσχουν και άλλες ομοσπονδίες.

3.Στο πανυπαλληλικό συλλαλητήριο το Σάββατο 15/11/11, στις 11 πμ, στο Σύνταγμα, μέρα Πανευρωπαϊκής αλλά και παγκόσμιας δράσης ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και τις περικοπές, που διοργανώνεται από όλες τις ομοσπονδίες του δημοσίου. Για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών ώστε να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις κηρύσσουν τρίωρη στάση εργασίας από 11 εως 2 μ.μ. για την πρωινή βάρδια και 2μ.μ.έως 5 μ.μ. για την απογευματινή.

Την ίδια ώρα, την αντίδραση τους στο πολυνομοσχέδιο για το μισθολόγιο-βαθμολόγιο εκφράζουν και οι δάσκαλοι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), όπου μεταξύ άλλων τονίζεται ότι με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για το μισθολόγιο-βαθμολόγιο «η κατακρεούργηση των νέων εργαζομένων και η αφαίμαξη των παλιών είναι ο κοινός τόπος».

 

Μ. Παπουτσάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.