Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το Chrome ελέγχει απομακρυσμένους υπολογιστές

10 Οκτωβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Για πρώτη φορά τέτοια δυνατότητα σε browser

Το Chrome ελέγχει απομακρυσμένους υπολογιστέςΟι εγκέφαλοι της Google κυκλοφόρησαν μία φανταστική νέα εφαρμογή web για τον Chrome που πραγματικά δίνει μία άλλη διαστάση στις δυνατότητες που είχαν οι μέχρι τώρα οι περιηγητές. Ονομάζεται Chrome Remote Desktop, η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να πάρουν τον έλεγχο ενός υπολογιστή από απόσταση και με ασφάλεια, όλα μέσα σε ένα παράθυρο του Chrome!

Ενώ η τεχνολογία αυτή καθ’ αυτή δεν είναι κάτι το καινούργιο και χρησιμοποιείται κατά κόρον από διάφορους προγραμματιστές ή ανθρώπους που χρειάζεται να βοηθήσουν κάποιον από μακριά σε θέματα υπολογιστών, η ενσωμάτωσή της σε έναν περιηγητή και μάλιστα με ασφάλεια είναι μία αρκετά ενδιαφέρουσα κίνηση.

Επί του παρόντος διατίθεται σε Beta, η εφαρμογή χρησιμοποιεί έναν ασφαλή κωδικό για να επιτρέψει την πρόσβαση στον κεντρικό υπολογιστή. Και οι δύο υπολογιστές πρέπει να έχουν εγκαταστήσει την app για να λειτουργήσει. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί cross-platform σε Mac, PC, και Linux, το οποίο είναι ένα πολύ ισχυρό ατού προς όφελος του app.

Λειτουργεί, επίσης, στο Chrome OS, το οποίο να είναι και πιθανότητα η κύρια αιτία ανάπτυξης και πεδίο λειτουργίας.

Η εφαρμογή είναι και τεράστια, 17 ολόκληρα MB, και είναι διαθέσιμη στο Chrome App Store.

www.proho.gr

This entry was posted on Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου, 2011 at 13:00 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply