Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νοσοκομείο Γρεβενών: Ο νέος διοικητής έφυγε, ο παλιός “δεν έρχεται”

Οκτώβριος 10th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ακέφαλο επί δεκαπέντε ολόκληρες ημέρες είναι το νοσοκομείο Γρεβενών, καθώς αποχώρησε ο αποπεμφθείς διοικητής, αλλά δεν τοποθετήθηκε ακόμη ο καινούργιος

Ο απερχόμενος διοικητής Μιχάλης Γαβρίδης, έφυγε οριστικά από το νοσοκομείο στις 26 Σεπτεμβρίου, οπότε είχε δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η απόφαση της αντικατάστασής του. Δεν φρόντισε όμως η πολιτική ηγεσία να εγκαταστήσει συγχρόνως – ή λίγο νωρίτερα προκειμένου να ενημερωθεί – το νέο διοικητή Κυριάκο Σημαδόπουλο.

Να σημειωθεί ότι για την ανάληψη των καθηκόντων από το νέο διοικητή απαιτείται δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ. Αυτή η δημοσίευση όμως δεν έγινε, ούτε είναι γνωστό ακόμη πόσο χρόνο θα χρειαστεί. Παρατηρείται μία απόλυτη προχειρότητα και αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, στο ευαίσθητο τομέα της δημόσιας υγείας, καθώς αφήνει το νοσηλευτικά ιδρύματα στον «αυτόματο πιλότο», σε μια εποχή ιδιαιτέρως κρίσιμη για τα δημόσια νοσοκομεία.

Και είναι πολύ καθοριστική αυτή η περίοδος, καθώς τα νοσοκομεία πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες με το νέο νοσήλιο, με τα νέα δεδομένα στα φάρμακα κ.λ.π.

Σ’ αυτή τη μεταβατική κατάσταση που αλλάζουν όλα στα νοσοκομεία, η κυβέρνηση δεν απαξιώνει μόνο με την πολιτική της το ΕΣΥ και τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά αδιαφορεί και για την εγκατάσταση των νέων διοικητών.
Υπενθυμίζεται τέλος, ότι η συγκεκριμένη «αλλαγή φρουράς» στο γειτονικό νοσοκομείο, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς «ξήλωσαν» έναν διοικητή που άφησε πίσω του θετικό έργο και προσπάθησε να βάλει τάξη στο νοσοκομείο Γρεβενών.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

This entry was posted on Δευτέρα, Οκτώβριος 10th, 2011 at 10:36 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply