Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η πρώτη τρανσέξουαλ βουλευτής στην Πολωνία

10 Οκτωβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Η Αννα Γκρόντζκα του Κινήματος Παλικότ φαίνεται να εκλέγεται στην Κρακοβία

Η πρώτη τρανσέξουαλ βουλευτής στην ΠολωνίαΗ Άννα Γκρόντζκα, 57 ετών, έχει πολλές πιθανότητες να είναι η πρώτη τρανσέξουαλ βουλευτής στο νέο πολωνικό κοινοβούλιο που θα προκύψει από τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, στις οποίες το κόμμα της, το Κίνημα Παλικότ, καταλαμβάνει την τρίτη θέση.

Η Γκρόντζκα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Κρακοβία.
«Δεν γνωρίζω αν έχω εκλεγεί, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη από τα αποτελέσματα του Κινήματος Παλικότ», τόνισε.

«Αν εκλεγώ θα είμαι η πρώτη τρανσέξουαλ βουλευτής της Πολωνίας και όλου του κόσμου», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως μέχρι το 2007 εκλεγόταν στη Νέα Ζηλανδία η Τζορτζίνα Μπέιερ, η οποία έχει υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου.

«Σήμερα η Πολωνία αλλάζει. Η απόδειξη είμαι εγώ και ο Ρόμπερτ Μπίεντρον, ομοφυλόφιλος και υπεύθυνος της εκστρατείας εναντίον της ομοφοβίας, ο οποίος είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Γκντίνια», υπογράμμισε.

Η Γκρόντζκα, που υποβλήθηκε σε αλλαγή φύλου το 2010 έχει ιδρύσει το ίδρυμα Trans-Fuzja το οποίο στηρίζει τα άτομα που υποβλήθηκαν σε αλλαγή φύλου. Αν εκλεγεί σκοπεύει να προτείνει νόμο σχετικά με την αλλαγή φύλου.

Το Κίνημα Παλικότ τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης των γάμων ομοφυλόφιλων και της δυνατότητας υιοθεσίας των βιολογικών παιδιών ενός από τους γονείς.

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου, 2011 at 14:24 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply