Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εργασιακές ευκαιρίες στην Αυστραλία

Οκτώβριος 10th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Το πρόγραμμα μετανάστευσης της Αυστραλίας προβλέπει την είσοδο περίπου 170.000 νέων μεταναστών

«Έχω φτάσει σε μια κατάσταση να με ταΐζει η μητέρα μου και είμαι 35ετών. Θέλω να φύγω και να μην ξαναγυρίσω ποτέ στην Ελλάδα». Ο Θανάσης, υδραυλικός, «άνεργος-φάντασμα» εδώ και 2 χρόνια, αυτό που έλεγε εδώ και καιρό, τώρα το πήρε απόφαση. «Έχω κάνει την έρευνα μου και ήρθα σήμερα από κοντά να δω πως μπορώ να άμεσα φύγω».

Η ανακοίνωση της πρεσβείας της Αυστραλίας φάνταζε γλαφυρή: «Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των Ελλήνων, το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης διοργανώνει στην Αθήνα στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2011, στοχευμένες εκδηλώσεις για την πληρέστερη ενημέρωση των ατόμων που ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία μέσω του προγράμματος εξειδικευμένης επαγγελματικής μετανάστευσης».

Η διημερίδα που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στο ξενοδοχείο Hilton, συγκέντρωσε την πρώτη ημέρα πάνω από 500 άτομα, ηλικίας έως και 50 ετών.
Μηχανικοί και ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων, γιατροί, οικοδόμοι και άλλοι κλάδοι ήταν ανάμεσα στις λίστες των επαγγελμάτων που η Αυστραλία ζητά.
Παράλληλα με την διημερίδα της πρεσβείας, το ιδιωτικό ινστιτούτο Australian Industrial Systems Institute διοργάνωσε επίσης σεμινάριο για εξειδικευμένους τομείς περί μηχανολογίας-βιομηχανίας, κατασκευών, νοσηλευτικής και αυτοματισμού.

«Σήμερα ήρθαν 100 άτομα με πολλές απορίες για σπουδές και για εργασία στην Αυστραλία.», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη κα Ρούλα Τσιόλα και σημειώνει ότι το Ινστιτούτο αποφάσισε να κάνει αυτό το σεμινάριο, καθώς πολλοί Έλληνες που πήγαιναν με τουριστική βίζα στην Μελβούρνη ζητούσανε πληροφορίες.
«Η συμμετοχή στις ημερίδες δεν αποτελεί αίτηση για μετανάστευση, ούτε εγγυάται την έγκριση βίζας», αναφέρει ανακοίνωση της πρεσβείας της Αυστραλίας, ενώ διευκρινίζει ότι δεν είναι αρμόδια για τη χορήγηση μόνιμης επαγγελματικής βίζας. Η επιλογή γίνεται βάσει μοριοδότησης, καθώς ο αριθμός των αιτήσεων για μετανάστευση υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων.

Το πρόγραμμα μετανάστευσης της Αυστραλίας προβλέπει την είσοδο περίπου 170.000 νέων μεταναστών ετησίως.

Η πρεσβεία καλεί τους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν σχετικά με την επαγγελματική μετανάστευση στην Αυστραλία στην ιστοσελίδα www.immi.gov.au/skillexpos.

ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This entry was posted on Δευτέρα, Οκτώβριος 10th, 2011 at 07:24 and is filed under ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply