Στόχος αποδοκιμασιών έγινε ο υπουργός Εσωτερικών σε κινηματογράφο στη Θεσσαλονίκη. Το νέο περιστατικό προπηλακισμού κυβερνητικού στελέχους σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου

Φοιτητές εναντίον Χ. ΚαστανίδηΣτόχος αποδοκιμασιών έγινε αυτή τη φορά ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, μέσα στον κινηματογράφο «Ολύμπιον».
Ο υπουργός είχε πάει για να παρακολουθήσει την προβολή κινηματογραφικής ταινίας. Φοιτητές που είχαν δική τους εκδήλωση σε κοντινή απόσταση πληροφορήθηκαν την παρουσία του και εισέβαλαν στην αίθουσα του κινηματογράφου κρατώντας πανό.

Οι φοιτητές άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης ενώ κάποιοι πέταξαν γιαούρτια εναντίον του Χ.Καστανίδη.
Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών, ο υπουργός Εσωτερικών δεν αποχώρησε από την αίθουσα του κινηματογράφου. Σηκώθηκε και κινήθηκε προς τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές για να ζητήσει εξηγήσεις και στη συνέχεια επέστρεψε στη θέση του.

Όταν οι φοιτητές βγήκαν από την αίθουσα είδαν αστυνομική δύναμη και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών, οι οποίοι τους ακολούθησαν από απόσταση μέχρι που έφτασαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου υπήρχε συναυλία του συντονιστικού των συνελεύσεων φοιτητικών συλλόγων.
Την ώρα της διαμαρτυρίας στην αίθουσα του κινηματογράφου ήταν και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βούγιας, σε μεγάλη απόσταση από τον κ. Καστανίδη, ο οποίος δεν αποδοκιμάστηκε.

Το περιστατικό καταδίκασαν με δηλώσεις τους ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης και οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης και Θεόδωρος Καράογλου.

«Δίνουμε μια μάχη με αυταπάρνηση. Είναι γεγονός πως σε αυτή τη μάχη υπάρχουν πάρα πολλοί που αντιδρούν, που θίγονται από τα οικονομικά μέτρα. Θα συνεχίσουμε, όμως, αυτή την προσπάθεια, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να αντισταθούν στον αγώνα της χώρας και θα ήθελα το φοιτητικό κίνημα να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτή με την κριτική του, διότι για τη νέα γενιά γίνεται αυτή η προσπάθεια» τόνισε ο κ. Μαγκριώτης.

Ο κ. Ιωαννίδης είπε είναι αντίθετος με περιστατικά βίας και με την αντίληψη «όλοι είστε ίδιοι».

Ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι στις δύσκολες ώρες που ζούμε πρέπει να πρυτανεύσει ο διάλογος και ο πολιτικός πολιτισμός και οι πράξεις βίας είναι καταδικαστέες απ’ όποιον και σε όποιον απευθύνονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.