Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο διασημότερος Έλληνας κουρέας της Αμερικής

Οκτώβριος 9th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Από τη Λακωνία στη Βοστώνη

Ο διασημότερος Έλληνας κουρέας της ΑμερικήςΞεκίνησε σαν χωροφύλακας στην Ελλάδα και κατάληξε να γίνει το πιο διάσημο ψαλίδι της Βοστώνης. Από τα χέρια του Γιώργου Παπαλυμπέρη έχουν περάσει οι μεγαλύτερες προσωπικότητες του πλανήτη- από τον Ομπάμα μέχρι τον Δουκάκη- καθώς και Έλληνες πρωθυπουργοί, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Καραμανλής.

Γεννημένος το 1935 σε ένα ορεινό χωριό της Λακωνίας, αποφάσισε σε μικρή ηλικία να γίνει χωροφύλακας και αργότερα να μεταταχθεί στο Τμήμα Ασφαλείας της Κηφισιάς, στην Αθήνα. Η δουλειά του αστυνομικού δεν τον γοήτευε. Έτσι, στα τρίαντα του πήγε στην Αμερική.

Το 1967 άνοιξε το πρώτο του κουρείο στο Κέιμπριτζ. Το 1978 έφυγε από την περιοχή και αγόρασε ένα ιστορικό κουρείο στη Harvard Square.

Το διάσημο «La Flamme Barber Shop», που μετρούσε ήδη πολλά χρόνια ζωής και λειτουργίας, από το 1898.

Σήμερα έχει στην ιδιοκτησία του τέσσερα κουρεία στη Βοστώνη.
Το 2010 το κουρείο του Παπαλυμπέρη ήταν στα δέκα καλύτερα barber shops σε ολόκληρη την Αμερική ανάμεσα σε 47.426 κουρεία.

This entry was posted on Κυριακή, Οκτώβριος 9th, 2011 at 10:59 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply