Η καθημερινότητα ενός οραματιστή και πρωτοπόρου

Η άγνωστη ζωή του Steve JobsΠολλά γράφτηκαν για τα επιτεύγματα του Steve Jobs και τις καινοτόμες ιδέες του, σε έναν απολογισμός της σύντομης αλλά εξαιρετικά δημιουργικής ζωή του που τελείωσε χθες πολύ πρόωρα, μόλις στα 56 του χρόνια. Το γεγονός πως πολύ λίγα ειπώθηκαν για την προσωπική του ζωή- τη σύζυγό του, την εκτός γάμου κόρη του, τον βιολογικό του πατέρα, τη για πολλά χρόνια χαμένη του αδελφή- δείχνει πόσο καλά ο Steve Jobs κρατούσε την προσωπική του ζωή μακριά από τα μάτια των ξένων.

Την επομένη του θανάτου του, οι ιστορίες για τη ζωή του εκτός της Apple άρχισαν και πάλι να απασχολούν τους i-fans και όχι μόνο, καθώς πολλοί διερωτώνται για την τύχη της περιουσίας του ύψους 6,7 δισ. δολαρίων.

Αυτό που ήταν πιο γνωστό για τον ιδρυτή της Apple ήταν πως ήταν επί 20 χρόνια παντρεμένος με την Laurene Powell και είχαν τρία παιδιά, τους Reed Paul, Erin Sienna και Eve. Η Powell και ο Jobs είχαν παντρευτεί το 1991 σε μία λιτή βουδιστική τελετή στο πάρκο Yosemity, και ζούσαν στην περιοχή Woodside της Καλιφόρνια.

Πριν παντρευτεί, ωστόσο, ο Steve Jobs είχε κάνει τη δική του… διαδρομή.

Στο κολέγιο ο Jobs έβγαινε με την τραγουδίστρια Joan Baez, σύμφωνα με μία φίλη και συμφοιτήτριά τους. Ο Steve Jobs βγήκε επίσης τυφλό ραντεβού με τη Diane Keaton και την Lisa Birnbach, συγγραφέα του βιβλίου «The Preppy Handbook;».

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ο Steve Jobs είχε μία κόρη, τη Lisa Brennan Jobs, γεννημένη το 1978, από τη φίλη του από το σχολείο Chris Ann Brennan. Για χρόνια ο Jobs διέψευδε πως είναι πατέρας της Lisa, ισχυριζόμενος πως είναι ακόμα και στείρος! Η μητέρα της χρειάστηκε τη βοήθεια της πρόνοιας για να μεγαλώσει τη μικρή μέχρι αργότερα ο Jobs να την αναγνωρίσει.

Όπως αρνιόταν για ένα διάστημα το παιδί του, ο Steve Jobs απέκρουε μέχρι τέλους την προσπάθεια προσέγγισης του βιολογικού του πατέρα Abdulfattah «John» Jandali από τη Συρία. Εκείνος είχε επιχειρήσει μέσω e-mail να επικοινωνήσει μαζί του χωρίς ποτέ να τολμήσει να τηλεφωνήσει στον Jobs για να μη θεωρηθεί πως ενδιαφέρεται για την περιουσία του. Σ’ αυτά τα e-mail ο Jobs δεν απάντησε ποτέ.

Όπως είπε πάντως ο 80χρονος Jandali, πριν από λίγα χρόνια έμαθε πως ο γιος που εκείνος και η πρώην σύζυγός του Joanne Simpson εγκατέλειψαν είχε γίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Apple. «Μπορεί να ακουστεί παράξενο αλλά δεν είμαι προετοιμασμένος, ακόμα κι αν ένας από τους δύο μας βρίσκεται στο τέλος της ζωής του, να σηκώσω το ακουστικό και να του τηλεφωνήσω», είχε πει σε συνέντευξή του.

Ο Jobs είχε και μία βιολογική αδελφή με την οποία ήρθε κοντά. Η Mona Simpson έδωσε στον Jobs πληροφορίες για τους βιολογικούς γονείς τους αλλά, παρότι εκείνη είχε σχέσεις με τον πατέρα τους, ο Steven Jobs δεν τον δέχτηκε ποτέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.