Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Υπάλληλος της τράπεζας ο πληροφοριοδότης της ληστείας στο αεροδρόμιο

Οκτώβριος 8th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ο 25χρονος είναι στενός συγγενής ενός εκ των υπευθύνων ασφαλείας της τράπεζας!

Υπάλληλος της τράπεζας ο πληροφοριοδότης της ληστείας στο αεροδρόμιοΕντοπίσθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο πληροφοριοδότης μέσα από την τράπεζα, των ληστών του υποκαταστήματος της Alpha Bank στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι οποίοι είχαν κλέψει την προηγούμενη Κυριακή, περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 25χρονο υπάλληλο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, ο οποίος ήταν παρών ως δήθεν όμηρος, μαζί τους άλλους υπαλλήλους του υποκαταστήματος στην ληστεία. Ηταν αυτός που αποκάλυψε στον ληστή τους δύο κωδικούς προκειμένου να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο.

Ο 25χρονος είναι στενός συγγενής ενός εκ των υπευθύνων ασφαλείας της Τράπεζας, για τον οποίο όμως δεν προέκυψε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με την ληστεία.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έφτασαν στα ίχνη του 25χρονου με βάση την μαρτυρία ενός Αλβανού, που συνελήφθη χθες στην περιοχή των Εξαρχείων. Σύμφωνα με αστυνομικούς ήταν ο ληστής της τράπεζας, ο οποίος εμφανίσθηκε ως τεχνικός επισκευαστικής εταιρείας, που είχε αναλάβει για λογαριασμό των κεντρικών να πραγματοποιήσει τις, υποτιθέμενες, εργασίες στο υποκατάστημα του αεροδρομίου.

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ είχαν προσαχθεί από διαμέρισμα των Εξαρχείων στην Ασφάλεια Αττικής δύο άνδρες – εκ των οποίων ο ένας αλβανικής καταγωγής – και μία γυναίκα νεαρής ηλικίας. Στο προαναφερόμενο διαμέρισμα φέρεται να έχουν ανακαλυφθεί 739.000 εύρω από τα χρήματα της ληστείας, όπως και δύο πιστόλια, ένας ηλεκτρονικός εκκενωτής και μεγάλος αριθμός σφαιρών.

Οι αξιωματικοί ερεύνησαν μάλιστα τις τελευταίες ώρες το ενδεχόμενο στη ληστεία να είχαν συμμετοχή και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛΑΣ έφτασε στο διαμέρισμα των Εξαρχείων με βάση τη μαρτυρία οδηγού ταξί που παρέλαβε από το αεροδρόμιο τον ληστή και από σειρά άλλων στοιχείων της πολυήμερης έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι από την έρευνα προέκυψε πως υπάλληλοι του συγκεκριμένου υποκαταστήματος την περασμένη Παρασκευή είχαν δεχθεί τηλεφώνημα από κάποιον, που υποτίθεται επικοινωνούσε εκ μέρους του Τμήματος Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας της Τράπεζας και τους ενημέρωνε ότι η τεχνική εταιρεία με την οποία συνεργάζεται η Alpha Bank, έχει αναλάβει έργα ανακαίνισης και θα έστελνε δύο άτομα την Κυριακή για εργασίες.

Διευκρίνιζε, μάλιστα, ότι οι τεχνικοί θα φορούν μπλε φόρμα εργασίας και θα φέρουν διακριτικά με το όνομά τους και το έμβλημα της εταιρείας δίνοντας και τα στοιχεία των δυο, δήθεν, εργατών.

Λίγο μετά τις 16.00 της περασμένης Κυριακής ένα άτομο που φορούσε μπλε φόρμα εργασίας εμφανίστηκε, πράγματι, στο υποκατάστημα και είπε ότι ήταν ο εργάτης που περίμεναν.

 

This entry was posted on Σάββατο, Οκτώβριος 8th, 2011 at 11:19 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply