Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ιός χτύπησε μη επανδρωμένα αεροσκάφη

8 Οκτωβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

«Πονοκέφαλος» για τους προγραμματιστές του Πενταγώνου

Ένας ιός υπολογιστή έχει μολύνει τα πιλοτήρια των μη επανδρωμένων αμερικάνικων αεροσκαφών Predator και Reaper. Μάλιστα είχε προχωρήσει στην πλήρη καταγραφή
των πληκτρολογήσεων των πιλότων , που χειρίζονταν από τα ήλεγχαν από μακριά, σε αποστολές πάνω από το Αφγανιστάν και άλλες εμπόλεμες ζώνες.

Ο ιός, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά σχεδόν πριν δύο εβδομάδες από το σύστημα ασφαλείας της στρατιωτικής βάσης, δεν είχε εμποδίσει τους πιλότους στην αεροπορική βάση της Νεβάσας, Creech, από το να επιτελούν κανονικά τις πτήσεις προς το εξωτερικό. Παράλληλα δεν επιβεβαιώθηκε οποιοδήποτε περιστατικό αποστολής σε κάποια εξωτερική πηγή ή απώλειας διαβαθμισμένων πληροφοριών. Ωστόσο ο ιός, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός, μιας και δεν έχουν καταφέρει οι προγραμματιστές να τον αφαιρέσουν από τους μολυσμένους υπολογιστές της βάσης, όπως δηλώνουν οι ειδικοί ασφαλείας.

Αυτή όμως η μόλυνση υπογραμμίζει τους συνεχείς ηλεκτρονικούς κινδύνους που ελλοχεύουν κατά του σημαντικότερου συστήματος που διαθέτει αυτή την στιγμή ο αμερικανικός στρατός, καθώς και το επίπεδο της εξέλιξης των ψηφιακών ιών.

www.proho.gr

This entry was posted on Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, 2011 at 23:25 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply