Με επιστολή που απέστειλε την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011, ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ζητά να γίνει άμεσα δεκτή η υπ’ αρίθ. 322/06 απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Η πράξη αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να καταστεί εφικτή η παραχώρηση δημοσίων δασικών εκτάσεων από τη Διεύθυνση Δασών Γρεβενών προς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την κατασκευή του «Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα» και του «Εκπαιδευτικού Κέντρου Παλαιοντολογίας Μηλιάς».

Παράλληλα ο κ. Χαντάβας ζητά από τον Υπουργό να εξετασθούν θετικά και να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ τα έργα που προωθήθηκαν στο ΥΠΕΚΑ από το Δήμο Γρεβενών και τη Διεύθυνση Δασών Γρεβενών.

Πρόκειται για το έργο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ»προϋπολογισμού 8.000.000 € που προώθησε ο Δήμος Γρεβενών και για οκτώ (8) έργα συνολικού προϋπολογισμού6.211.000 € που προώθησε η Διεύθυνση Δασών Γρεβενών και αφορούν:

– Αναδασώσεις στη «Βάλια Κίρνα» Σαμαρίνας και στο «Μπαϊτάνι» Περιβολιού

– Βελτιώσεις δρόμων και αναπλάσεις στη Βάλια Κάλντα και σε περιοχές του Περιβολιού και της Κρανιάς.

Με την επιστολή του ο κ. Χαντάβας ζητά επίσης να εξαιρεθεί από ενδεχόμενες συγχωνεύσεις ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου – Πίνδου και να ενταχθούν έξι (6) έργα συνολικού προϋπολογισμού 5.576.741 € που προώθησε ο εν λόγω φορέας στο ΥΠΕΚΑ .

Τέλος στην επιστολή του ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών ζητά συνάντηση με τον Υπουργό για να εξετάσουν από κοινού όλα τα ζητήματα που θίγονται στην επιστολή.

 

Γραφείο Τύπου Βουλευτή Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.