Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επιστολή του Βουλευτή Γρεβενών Θανάση Χαντάβα στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τα έργα του Νομού…

7 Οκτωβρίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Με επιστολή που απέστειλε την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011, ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ζητά να γίνει άμεσα δεκτή η υπ’ αρίθ. 322/06 απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Η πράξη αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να καταστεί εφικτή η παραχώρηση δημοσίων δασικών εκτάσεων από τη Διεύθυνση Δασών Γρεβενών προς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την κατασκευή του «Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα» και του «Εκπαιδευτικού Κέντρου Παλαιοντολογίας Μηλιάς».

Παράλληλα ο κ. Χαντάβας ζητά από τον Υπουργό να εξετασθούν θετικά και να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ τα έργα που προωθήθηκαν στο ΥΠΕΚΑ από το Δήμο Γρεβενών και τη Διεύθυνση Δασών Γρεβενών.

Πρόκειται για το έργο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ»προϋπολογισμού 8.000.000 € που προώθησε ο Δήμος Γρεβενών και για οκτώ (8) έργα συνολικού προϋπολογισμού6.211.000 € που προώθησε η Διεύθυνση Δασών Γρεβενών και αφορούν:

– Αναδασώσεις στη «Βάλια Κίρνα» Σαμαρίνας και στο «Μπαϊτάνι» Περιβολιού

– Βελτιώσεις δρόμων και αναπλάσεις στη Βάλια Κάλντα και σε περιοχές του Περιβολιού και της Κρανιάς.

Με την επιστολή του ο κ. Χαντάβας ζητά επίσης να εξαιρεθεί από ενδεχόμενες συγχωνεύσεις ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου – Πίνδου και να ενταχθούν έξι (6) έργα συνολικού προϋπολογισμού 5.576.741 € που προώθησε ο εν λόγω φορέας στο ΥΠΕΚΑ .

Τέλος στην επιστολή του ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών ζητά συνάντηση με τον Υπουργό για να εξετάσουν από κοινού όλα τα ζητήματα που θίγονται στην επιστολή.

 

Γραφείο Τύπου Βουλευτή Γρεβενών

This entry was posted on Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, 2011 at 20:13 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply