Δυο άντρες και μια γυναίκα εξετάζονται αυτή την ώρα στην Ασφάλεια Αττικής ως ύποπτοι για την ένοπλη ληστεία που έγινε την Κυριακή το απόγευμα στο υποκατάστημα της Alpha Bank στο διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» με λεία 1,4 εκατομμύρια ευρώ

Ανακρίνονται ύποπτοι για την ληστεία στο αεροδρόμιοΥπενθυμίζεται πως από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως υπάλληλοι του συγκεκριμένου υποκαταστήματος την περασμένη Παρασκευή είχαν δεχθεί ένα τηλεφώνημα από κάποιον που υποτίθεται επικοινωνούσε εκ μέρους του Τμήματος Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας της Τράπεζας και τους ενημέρωνε ότι η τεχνική εταιρεία με την οποία συνεργάζεται η τράπεζα έχει αναλάβει έργα ανακαίνισης θα έστελνε δυο άτομα την Κυριακή για εργασίες. Μάλιστα τους διευκρίνιζε πως θα φορούν μπλε φόρμα εργασίας και θα φέρουν διακριτικά με το όνομα τους και το έμβλημα της εταιρείας δίνοντας και τα στοιχεία των δυο εργατών.

Λίγο μετά τις 16.00 ένα άτομο που φορούσε μπλε φόρμα εργασίας πήγε στο υποκατάστημα και είπε πως ήταν ο εργάτης που περίμεναν. Μετά τον έλεγχο των στοιχείων του οι υπάλληλοι του άνοιξαν την πόρτα και εκείνος προσποιούμενος τον εργάτη άρχισε να κοιτάζει τους χώρους και να μετράει και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στον χώρο που βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο.

Εκεί έβγαλε από την εργαλειοθήκη ένα πιστόλι με το οποίο απείλησε τους τρεις υπαλλήλους τους οποίους έδεσε χειροπόδαρα ζητώντας τους τον κωδικό για να ανοίξει την πόρτα του χρηματοκιβωτίου. Ενας εξ αυτών και αφού ο κακοποιός απείλησε ότι θα τους σκοτώσει αποκάλυψε τον κωδικό.

Τότε ο δράστης έβγαλε από την εργαλειοθήκη τρεις τσάντες, έβαλε μέσα τα χρήματα και αφού κλείδωσε μέσα στο δωμάτιο τους τρεις υπαλλήλους τράπηκε σε φυγή με ταξί.

 

Διονύσης Βυθούλκας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.