Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Κλείδωσε» το νέο μνημόνιο με την τρόικα

Οκτώβριος 7th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Η τρόικα ολοκλήρωσε τον έλεγχο στην ελληνική οικονομία και συμφώνησε με κ. Ευ. Βενιζέλο το κείμενο για το αναθεωρημένο μνημόνιο

«Κλείδωσε» το νέο μνημόνιο με την τρόικαΌπως έγινε γνωστό από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας τελείωσε πριν λίγο. Στη συνάντηση οριστικοποιήθηκε το μνημόνιο του ΔΝΤ (το Μνημόνιο για την Οικονομική και Χρηματο-οικονομική Πολιτική ή MEFP).Σήμερα, ίδια ώρα, θα γίνει νέα συνάντηση στην οποία θα εξεταστεί το αντίστοιχο μνημόνιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παράλληλα, η κυβέρνηση πρόκειται να καταθέσει το πολυνομοσχέδιο για τις μεγάλες περικοπές των μισθών στο Δημόσιο, του εφάπαξ, των επικουρικών συντάξεων, την κατάργηση φοροαπαλλαγών, τη μείωση του αφορολογήτου ορίου και τις κατάργησης θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων.

 
ΤΕΛΙΚΟ_ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ_06.10

Αφού ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή οι αποφάσεις για την τύχη της Ελλάδας μεταφέρονται στις Βρυξέλλες και τους αρχηγούς των κρατών μελών της Ευρωζώνης. Οπως είναι γνωστό στις 18 Οκτωβρίου θα γίνει έκτακτη σύνοδος κορυφής όπου εκεί θα καθοριστούν οι αποφάσεις για τη στήριξη της Ελλάδας σε συνδυασμό με το «κούρεμα» του χρέους.

 
ΤΕΛΙΚΟ_ _ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ_ _ΣΥΝΟΛΙΚΟ_06.10
 

This entry was posted on Παρασκευή, Οκτώβριος 7th, 2011 at 07:42 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply