Χαμηλά μπαίνει ο πήχης στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής

Υπουργοί - βουλευτές αντιμέτωποι με πιέσεις και μέτραΓια τις οικονομικές εξελίξεις θα ενημερώσει ο κ. Ευ. Βενιζέλος τους βουλευτές του ΠαΣοΚ (ΚΤΕ Οικονομικών) σήμερα στις 9 το πρωί και μία ώρα αργότερα τους υπουργούς που συμμετέχουν στην κυβερνητική επιτροπή. Στην ατζέντα της συνεδρίασης εκτός από την οικονομική πραγματικότητα βρίσκονται και οι προτεραιότητες που έχουν τεθεί με βάση το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, την υλοποίηση των οποίων παρακολουθεί το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Ωστόσο το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη σχετικά με την αναθεώρηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου και το ενδεχόμενο μεγαλύτερου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, από 30 – 50% φούντωσε τα σενάρια για την κρισιμότητα της σημερινής συνεδρίασης. Οι χθεσινές δηλώσεις της κυρίας Ανγκελα Μέρκελ από τις Βρυξέλλες αλλά και του διευθυντή ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ Αντόνιο Μπόρχες, είναι ενδεικτικές των διεργασιών για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, προσπαθούσαν χθες να χαμηλώσουν τον πήχη λέγοντας ότι η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής δεν έχει την κρισιμότητα που επιχειρείται να της αποδοθεί. Ωστόσο ορισμένοι υπουργοί θεωρούν ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητηθεί ο συνολικός σχεδιασμός της κυβέρνησης απάναντι στις πιέσεις που δέχεται.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλ. Μόσιαλος διέψευσε πάντως ότι έχει υπάρξει επίσημη πρόταση για «κούρεμα» του χρέους σε ποσοστό 50%. Αλλά και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμος δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αντιταχθεί σε κούρεμα του ελληνικού χρέους μεγαλύτερο από το 21% και επισήμανε ότι η προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.