“Βουλευτές και κοινωνία ξεπεράσαμε τα όρια αντοχής” – Τι είπαν και ποια θέματα έθεσαν οι τοπικοί εκπρόσωποι του κοινοβουλίου στον Γ. Παπανδρέου

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει την οργή της κοινοβουλευτικής ομάδας και να περάσουν για άλλη μια φορά στη Βουλή τα βάρβαρα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα σε μια ανήμπορη κυβέρνηση που απλώς παρακολουθεί τις εξελίξεις, ο πρωθυπουργός συνεχίζει τις συναντήσεις με βουλευτές ανά περιφέρεια.

Στο πλαίσιο αυτών των επαφών, προχτές συναντήθηκε με τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Παρόντες από τη Δυτική Μακεδονία ήταν φυσικά ο πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Καστοριάς Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος ως γνωστόν είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, ο υφυπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, ο βουλευτής Κοζάνης Γιάννης Βλατής και ο βουλευτής Γρεβενών Αθανάσιος Χαντάβας. Δεν συμμετείχε λόγω απουσίας στο εξωτερικό, ο βουλευτής Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές μετέφεραν στον πρωθυπουργό τα ανελαστικά όρια των αντοχών της κοινωνίας, αλλά και των δικών τους αντοχών, λόγω της πίεσης που δέχονται από την ίδια την κοινωνία, καθώς και από την εκλογική βάση και τα μεσαία στελέχη του κόμματος, σχετικά με την ψήφιση των νέων οικονομικών μέτρων. «Οι πιέσεις που ασκούνται ξεπερνούν τα όρια αυτής της κυβέρνησης», φέρεται να του είπαν με έντονη αγωνία οι βουλευτές.

Ο πρωθυπουργός φάνηκε να κατανοεί τις αγωνίες των βουλευτών, αλλά και τις ειδικότερες δυσκολίες που δημιουργούν τα συνεχή δυσβάσταχτα μέτρα στη Δυτική Μακεδονία, αλλά επανέλαβε ότι «προέχει η σωτηρία της χώρας». Είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ότι «η γενναία στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν στηρίζει μόνο την κυβέρνηση, αλλά τις προσπάθειες για τη σωτηρία της χώρας».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στην τετράωρης διάρκειας συζήτηση, οι βουλευτές μετέφεραν στον πρωθυπουργό τα ανελαστικά όρια των αντοχών τους και της κοινωνίας, σχετικά με την ψήφιση των νέων οικονομικών μέτρων. Όπως έλεγαν βουλευτές, ο κ. Παπανδρέου συμμερίστηκε το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία, ωστόσο τους επεσήμανε ότι «προέχει η σωτηρία της πατρίδας, γι’ αυτό και γίνονται οι θυσίες».

Βουλευτής από τη Δυτική Μακεδονία ανέφερε στον κ. Παπανδρέου ότι «δεν μπορεί να νομοθετεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και να μην εφαρμόζονται από την κυβέρνηση όσα ψηφίζονται, με αποτέλεσμα και να μην προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις και να μην κεφαλαιοποιούνται προς όφελος της κοινωνίας».

Ασκήθηκε, επίσης, κριτική για τη στάση υπουργών οι οποίοι, όπως ειπώθηκε, δηλώνουν δημοσίως ότι «οι υπάλληλοι κατεβάζουν τα μολύβια, ενώ έχουν ευθύνη να τους βάλλουν να δουλέψουν» και «να μην είναι περισσότερο χρόνο στα ΜΜΕ κι όχι στην προώθηση των πολιτικών τους υπουργείου τους».

Έγινε εκτενής συζήτηση για τις αναπτυξιακές δυνατότητες κάθε περιφέρειας και τις προτεραιότητες που θα πρέπει να τεθούν σε οδικά έργα και έργα υποδομής. Οι βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας έθεσαν μετ’ επιτάσεως την ανάγκη να συνεχίσει να διαδραματίζει η ΔΕΗ πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής, ενώ βουλευτής επισήμανε το θέμα που καίει κυριολεκτικά τα φτωχά νοικοκυριά, που δεν είναι άλλο από το πετρέλαιο θέρμανσης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.