ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή, καταδικάστηκε ο 38χρονος πιστολέρο από την Κοζάνη, ο οποίος το περασμένο Σάββατο σκόρπισε τον πανικό πυροβολώντας στον αέρα και τραυματίζοντας ένα άτομο.

Το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Κοζάνης στο οποίο παραπέμφθηκε προχτές ο δράστης, κρίθηκε ένοχος για άσκοπους πυροβολισμούς, οπλοφορία, οπλοχρησία και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ωστόσο η ποινή των 3 ετών είναι με αναστολή, καθώς δεν έχει προηγούμενη καταδικαστική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του περασμένου Σαββάτου στην περιοχή της Σκίρκας στην Κοζάνη, ο 38χρονος που βρισκόταν υπό την επιρροή ναρκωτικών ουσιών, κρατώντας ένα πιστόλι, πήγε σε σπίτι που βρισκόταν ο 30χρονος ιδιοκτήτης και ένας 37χρονος. Ο δράστης πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 37χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Λίγες ώρες αργότερα ο 38χρονος, πήγε στο χώρο της ετήσιας εμποροπανήγυρης Κοζάνης, όπου απείλησε με πυροβόλο όπλο έναν 62χρονο ημεδαπό, προκειμένου να μετακινήσει το αυτοκίνητό του.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο 38χρονος μαζί με τον 30χρονο πήγαν στην Πτολεμαΐδα, όπου σε πρατήριο υγρών καυσίμων απείλησαν πυροβολώντας στον αέρα, τον 39χρονο ιδιόκτητη αυτού, απαιτώντας να επιδιορθώσει βλάβη στο αυτοκίνητό τους.

Η αστυνομία μετά από εκτεταμένες έρευνες συνέλαβε στην πόλη της Κοζάνης τον 38χρονο οπλοφόρο, τον 37χρονο και τον 30χρονο. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 37χρονος και ο 30χρονος, απέκρυψαν, αν και γνώριζαν, τα στοιχεία του 38χρονου, ο οποίος είχε τραυματίσει σοβαρά τον πρώτο. Οι δύο τελευταίοι κατηγορήθηκαν για υπόθαλψη εγκληματία, αλλά τελικώς ο εισαγγελέας τους άφησε ελεύθερους.

Στην κατοχή του 38χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, 21 φυσίγγια κα ναρκωτικά χάπια.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.