Θρίλερ με τους πιθανούς στόχους

Η γειτονιά που βρέθηκε η γιάφκαΣυναγερμός έχει σημάνει στην αντιτρομοκρατική και στην ΕΥΠ, όταν η εξονυχιστική έρευνα στο υπόγειο διαμέρισμα της Τριανδρίας, στο οποίο σκοτώθηκε ένα άτομο από έκρηξη χειροβομβίδας, έφερε στο φως μέσα από ειδική κρύπτη βαρύτατο πολεμικό οπλισμό.

Σε ασφαλισμένο χώρο στην κουζίνα βρέθηκαν:
– Eνα αντιαρματικό 64 χιλιοστων – 13 χειροβομβίδες
– 2 καλάσνικοφ – 1 σκόρπιον – 1 πολυβόλο άγνωστου τύπου
– 2 νάρκες – 2 κιβώτια με σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων
– Ηλεκτρονικές πλακέτες (προσαρμόζονται σε μηχανισμους με τηλεχειριστηριο)

ΕΥΠ και αντιτρομοκρατική οδηγούνται σε ομάδες των οποίων η δράση σε ελληνικό έδαφος ενδεχομένως να φέρει σε δύσκολη θέση την ελληνική κυβέρνηση αφού τα παρακλάδια τους οδηγούν σε κουρδικές ομάδες. Η Ελλάδα δεν αποκλείεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην Τουρκία.

Ο νεκρός από την έκρηξη που έγινε στο διαμέρισμα της οδού Υψηλάντου δεν είναι κάποιος από τους ενοικιαστές. Eίναι ένας 32χρονος κουρδικής καταγωγής μέλος της οργάνωσης DHKP-C (παλιά Ντεβ Σολ).

Οι αστυνομικοί που γνώριζαν ότι το σπίτι ενοικιάζεται από δυο Κούρδους μετανάστες θεώρησαν αρχικά πως το θύμα της έκρηξης είναι ο ένας από τους δύο.

Όταν όμως ζήτησαν από την ιδιοκτήτρια του σπιτιού να αναγνωρίσει το πτώμα την άκουσαν να τους λέει πως δεν είναι κανείς από τους ενοικιαστές της, αλλά ένα τρίτο πρόσωπο, αγνώστων στοιχείων, που είχε δει να τους επισκέπτεται κάποιες φορές.

Όπως και να ‘χει οι αστυνομικοί αναζητούν τους άλλους δυο Κούρδους που είχαν νοικιάσει το σπίτι καθώς φαίνεται πως έχουν μπροστά τους ένα κύκλωμα βομβιστών. Και ειναι βέβαιοι οτι ο ένας από τους δυο που υπέγραψε το συμβόλαιο εδωσε ψευτικα στοιχεία.

Tο διαμέρισμα των 40 τετραγωνικών κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε, οι ζημιές ήταν μεγάλες αφού η έκρηξη έγινε σε κλειστό χώρο και ευτυχώς δεν εξερράγη και η δεύτερη χειροβομβίδα που είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή του ο άγνωστος άνδρας.

H οργάνωση DHKP-C θεωρείται παρακλάδι της οργάνωσης DEV-YOL και αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» των τουρκικών αρχών μετά την κουρδική οργάνωση PKK. Yπολογίζεται ότι ο αριθμός των μελών της στην Tουρκία αγγίζει τα 10.000 άτομα και κατά το παρελθόν έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις αυτοκτονίας και βομβιστικές ενέργειες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η δράση της δείχνει να έχει ατονίσει. Eπιπλέον, μέλη της οργάνωσης είναι ανάμεσα στους απεργούς πείνας των τουρκικών φυλακών. Την ίδια χρονική περίοδο είχαν συλληφθεί σε Τουρκία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο και Ολλανδία, άλλα 41 μέλη της DHKP-C.

Τα νέα ευρήματα και η διαπίστωση των στοιχείων ταυτότητας του νεκρού, προκάλεσαν την έκτακτη συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Ε. Οικονόμου, τον διοικητή της ΕΥΠ Κ. Μπίκα, τον υποδιοικητή της ΕΥΠ Φ. Παπαγεωργίου και τον διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Α. Τζωίτη, ενώ για το θέμα ενημερωνόταν διαρκών ο πρωθυπουργός. Οι ενδείξεις και τα στοιχεία οδηγούσαν στο συμπέρασμα πως κουρδικές ομάδες δρουν σε ελληνικό έδαφος, κάτι που ενδεχομένως θα φέρει σε δύσκολη θέση την ελληνική κυβέρνηση και δεν αποκλείεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην Τουρκία. Ο φόβος της ελληνικής πλευράς είναι η κατηγορία υπόθαλψης τρομοκρατών που στοχεύουν γειτονικές χώρες και πόσο μάλλον την Τουρκία.

Newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.