Παράταση των κινητοποιήσεων ως την Τρίτη

Αποφάσισαν συνέχεια των καταλήψεων στους ΔήμουςEως και την ερχόμενη Τρίτη θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, με καταλήψεις δημοτικών κτιρίων και χώρων, οι εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας. Πριν από λίγο, η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π. Ο. Ε. – Ο. Τ. Α.) αποφάσισε να συνεχισθούν ως την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011 οι καταλήψεις σε γκαράζ δήμων, σε δημαρχεία, δημοτικά κτίρια αλλά και σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ).

Επίσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, από όπου θα ξεκινήσει πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή – την ίδια ημέρα έχει προγραμματισθεί στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί ως το τέλος του ωραρίου. Με τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, στο ενιαίο μισθολόγιο και στην εργασιακή εφεδρεία.

Ηδη, έχει συμπληρωθεί μια εβδομάδα κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους στους δήμους. Εμφανή αρχίζουν να γίνονται τα προβλήματα με τη διαχείριση των απορριμμάτων και την αποκομιδή τους. Εξάλλου, στις γειτονιές της Αθήνας αλλά και σε άλλους δήμους, οι κάδοι απορριμμάτων έχουν “ξεχειλίσει”, καθώς έχουν “μπλοκαριστεί” απορριμματοφόρα σε γκαράζ και αμαξοστάσια ενώ υπό κατάληψη τελούν και οι χώροι όπου τα σκουπίδια καταλήγουν.

 

Παναγιώτα Μπίτσικα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.